Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Στο Μαρτυρικό Λέχοβο, στο φόρουμ «Μνήμη και Παιδεία» ο Δήμαρχος Καλαβρύτων.

laz lechovoΟ Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, συμμετείχε στο εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο Φόρουμ Μνήμης και Παιδείας, που διοργάνωσε στο Μαρτυρικό Λέχοβο της Φλώρινας, ο ιστορικός Ενωτικός Σύλλογος Λεχόβου «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ», ο Δήμος Αμυνταίου και άλλοι φορείς της περιοχής.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, αναφέρθηκε στους στόχους και τους σκοπούς των μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδος – του Δικτύου, των οποίων, είναι, Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου – που είναι η διατήρηση ζωντανής της ιστορικής μνήμης των ολοκαυτωμάτων και των μαρτυρικών τόπων, η ανάδειξη και η προβολή τους, η διατήρηση των μαρτυρικών τόπων, οι πολιτιστικές και μορφωτικές ανταλλαγές και η δυναμική διεκδίκηση των οφειλόμενων γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, από τις οποίες δεν παραιτούμεθα και τις απαιτούμε χωρίς συμβιβασμούς ή συμψηφισμούς.

forou lechovoΣτο Φόρουμ αυτό, συμμετείχαν και πολλοί άλλοι μαρτυρικοί δήμοι και φορείς, όπως ο Δήμος Σουλίου, εκπρόσωποι από τους μαρτυρικούς Λυγκιάδες, το μαρτυρικό Κομμένο, τη μαρτυρική Παραμυθιά κ.α..

Στα πλαίσια της συμμετοχής του στο φόρουμ αυτό Μνήμης και Παιδείας του Λεχόβου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, επισκέφθηκε, το ιστορικό Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο του Λεχόβου, τον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου παρακολούθησε τον αρχιερατικό εσπερινό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ο οποίος είχε φέρει στον Ιερό, αυτό, Ναό και τμήμα του Ιερού Τιμίου Ξύλου και κατέθεσε στεφάνι μνήμης και σεβασμού στο μνημείο των αγωνιστών της Εθνικής αντίστασης και εκτελεσθέντων, στο Μαρτυρικό Λέχοβο.

επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ