Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Στο Χελμό Καλαβρύτων, και πρότυπος σταθμός μέτρησης περιβαλλοντικής και ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

laz dimokr 1Εγκαινιάσθηκε, σήμερα, Παρασκευή, 17 Ιουνίου, στην υψηλότερη κορυφή του Χελμού, από το Δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά, το Δήμαρχο Αιγίου Θανάση Παναγόπουλο και το Διευθυντή του Ινστιτούτου Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας Ενέργειας και Ασφάλειας του Ερευνητικού Κέντρου ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ κ. Στούμπο και με τη συμμετοχή πολλών επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και εκπροσώπων φορέων των Καλαβρύτων (Χιονοδρομικό Κέντρο και Φορέας Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού), ο πρότυπος, σύγχρονος και καινοτόμος, διεθνούς εμβέλειας, σταθμός μέτρησης Περιβαλλοντικής και Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης.

eleuther dimokΝωρίτερα, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, ο Τμηματάρχης του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ και ειδικός επιστήμονας κ. Κώστας Ελευθεριάδης, αναφέρθηκε, στη σημασία και στην αξία του σταθμού αυτού και στο χρονικό της κατασκευής του.
laz dimok 2Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς μετά τα εγκαίνια του Σταθμού στο Χελμό δήλωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους επιστήμονες και τα στελέχη του ερευνητικού κέντρου ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ που εμπνεύσθηκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν, το πρότυπο, υπερσύγχρονο και καινοτόμο αυτό, διεθνούς εμβέλειας, επιστημονικό έργο. Ο Δήμος Καλαβρύτων και το Χιονοδρομικό μας Κέντρο παρείχαμε και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε, κάθε, ζητηθείσα συνδρομή και βοήθεια.
Έτσι, η υψηλότερη κορυφή του Χελμού, σιγά – σιγά γίνεται ένα διεπιστημονικό πάρκο διεθνούς εμβέλειας, αφού, ο Σταθμός αυτός κατασκευάσθηκε, δίπλα, στο αστεροσκοπείο μας ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ, και δίπλα, στο μοναδικό Χιονοδρομικό μας Κέντρο, γεγονός που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας. Να είναι καλορίζικος ο σταθμός και να προσφέρει και σε μας και στην Ελληνική και Παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, τα πολύτιμα και χρήσιμα συμπεράσματά του.».

Ακολουθεί η Περιγραφή έργου και οι Γενικοί του στόχοι σε αρχείο PDF:

επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ