Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα του Διστόμου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων.

lazouras distomoΌπως, ήδη, έχει γίνει γνωστό, o Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καλαβρύτων, Δημήτριο Χουλιάρα, το βοηθό Δημάρχου, Νικόλαο Μαγκαφά και το Δημοτικό Σύμβουλο, Σπύρο Σοκορέλη, παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις που έγιναν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, 9 και 10 Ιουνίου, στο μαρτυρικό Δίστομο.

Την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, το απόγευμα, έγινε, στο Δίστομο, υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαβρύτων, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, περιόδου 1940-1945, «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ», με τη συμμετοχή των Δημάρχων Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας, Γιάννη Γεωργακού, Βιάννου, Παύλου Μπαριτάκη, Ανωγείων, Μανώλη Καλλέργη, Δωρίδος, Γιώργου Καπετζώνη και εκπροσώπων Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, των μαρτυρικών Δήμων Βόλου, Δελφών, Δράμας, Δωδώνης, Ζαγορίου, Καντάνου - Σελίνου, Λαμιέων, Νικολάου Σκουφά, Πέλλας, Πυλαίας – Χορτιάτη – Πανοράματος και Σουλίου.
lazouras distomoΚατά τη συνεδρίαση αυτή, με εισήγηση του Δημάρχου Καλαβρύτων και Προέδρου, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα καθώς και θέματα λειτουργίας του Δικτύου και επιβεβαιώθηκε η προσήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην υλοποίηση των καταστατικών σκοπών του Δικτύου και ιδίως στη δυναμική, ασυμβίβαστη και ανυποχώρητη διεκδίκηση των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων και ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις, μεταξύ άλλων και για τη διδασκαλία των Ολοκαυτωμάτων στην εκπαίδευση και για τη δημιουργία κοινού μνημείου Ελληνικών Ολοκαυτωμάτων, με όλες τις μαρτυρικές πόλεις, σε κεντρικό σημείο στην Αθήνα και προς αυτή την κατεύθυνση θα επιδιωχθούν συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, με τον υπουργό Παιδείας και το Δήμαρχο Αθηναίων. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο, με ψήφισμά του, καταδικάζει τις απόψεις του καθηγητή Χάιντς Ρίχτερ, ότι τάχα, η Γερμανία δεν οφείλει στην Ελλάδα αποζημιώσεις, ως απαράδεκτες, ανιστόρητες, προκλητικές και μη έχουσες σχέση με την ιστορική αλήθεια και πραγματικότητα.
Στις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος του Διστόμου, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.
Το μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λειβαδείας, κ.κ. Γεώργιος.

επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ