Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Επίτιμος δημότης του Δήμου Καλαβρύτων ο εφοπλιστής Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος. Είμαστε περήφανοι για τον πατριώτη μας.

united kaalvritaΜετά από πρόταση του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά, με την χθεσινή, υπ’ αριθμ. 207/18-8-2016, ομόφωνη, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων ανακηρύχθηκε, επίτιμος δημότης, του Δήμου Καλαβρύτων, ο διεθνούς ακτινοβολίας και κύρους εφοπλιστής και επιχειρηματίας Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος, ο οποίος, κατάγεται, από την κοινότητα Καλλιφωνίου Καλαβρύτων με μεγάλη συμμετοχή των προγόνων του οπλαρχηγών Καλλιμάνη (Δημητρίου και άλλων) στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821, για τις εξαιρετικές και καθοριστικές ευεργεσίες, δωρεές και χορηγίες, στις οποίες έχει προβεί, στα Καλάβρυτα, με τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης της κατασκευής του Γηροκομείου Καλαβρύτων και της Μονάδας Κατακοίτων Καλαβρύτων, στις οποίες βρίσκουν καθημερινή περιποίηση, φροντίδα, θαλπωρή και θεραπεία εβδομήντα (70) περίπου (30 στο Γηροκομείο και 40 στη Μονάδα Κατακοίτων) υπερήλικοι, άνδρες και γυναίκες, γέροντες και γερόντισσες, από το Δήμο Καλαβρύτων και από άλλες περιοχές καθώς και για τη συνεχιζόμενη στήριξη των κοινωφελών αυτών Μονάδων παροχής φροντίδας και υγείας σε υπερήλικες και το συνεχές και αμέριστο ενδιαφέρον του, για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία τους.

Το Γηροκομείο Καλαβρύτων και η Μονάδα Κατακοίτων αποτελούν ίδρυμα, που φέρει το όνομα του τιμωμένου κ. Καλλιμανόπουλου, με τον τίτλο ΚΑΛΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΚΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, που ιδρύθηκε, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο, προς τιμήν του, ήδη, από το έτος 1981.
Επίσης, η ανακήρυξη, σε επίτιμο δημότη Καλαβρύτων του κ. Καλλιμανόπουλου, έγινε και για το διαρκές ενδιαφέρον, την ανιδιοτελή αγάπη του και τον ευγενικό πατριωτισμό του, για τον τόπο καταγωγής του, τα Καλάβρυτα και τα χωριά τους, μεταξύ άλλων, σε τέτοιο βαθμό, που το όνομα των Καλαβρύτων, ταξιδεύει στις θάλασσες της Οικουμένης, μέσα από την ονομασία του δεξαμενόπλοιου ιδιοκτησίας του κ. Καλλιμανόπουλου, σε “UNITED KALAVRYTA”.
Η επίσημη τελετή της ανακήρυξης του κ. Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου, σε επίτιμο δημότη Καλαβρύτων, θα γίνει, την Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου KALAVRYTA CANYON, με την ευκαιρία της παρουσίας του, στα Καλάβρυτα και των εκδηλώσεων που διοργανώνει, προς τιμήν του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, οι οποίες θα γίνουν και με την, τιμητική για τα Καλάβρυτα, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.
laz kalimanopΟ Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη του Δήμου Καλαβρύτων του κ. Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου δήλωσε: “Εκπληρώσαμε, σήμερα, ένα οφειλόμενο ηθικό και πατριωτικό χρέος. Απονείμαμε τη μεγαλύτερη ηθική διάκριση που υπάρχει στο Δήμο μας, την ιδιότητα του επίτιμου δημότη, στο γνήσιο Καλαβρυτινό τέκνο, στον διεθνούς ακτινοβολίας και κύρους εφοπλιστή – επιχειρηματία, Γρηγόρη Καλλιμανόπουλο.
Ο Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος, υιός του Περικλή Καλλιμανοπούλου και της Άννας Καλλιμανοπούλου, απόγονος, αγωνιστών του 1821, προβάλλει, αναδεικνύει και προωθεί, το όνομα των Καλαβρύτων, σ’ όλο τον κόσμο, έχει, παράσχει εξαιρετικές και ανιδιοτελείς ευεργεσίες στα Καλάβρυτα, με την καθοριστική συμβολή του στην ίδρυση και λειτουργία του Καλλιμανοπουλείου Γηροκομείου και της Μονάδας Κατακοίτων, τη στήριξή του σ’ αυτό, και την ονομασία του δεξαμενόπλοιού του σε «UNITED KALAVRYTA».
Ο Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος, τιμά την καταγωγή του, τιμά την ιστορία της οικογένειάς του, τιμά και στηρίζει τα Καλάβρυτα, τιμά και στηρίζει την Εκκλησία μας και την Πατρίδα μας, την Ελλάδα. Αναγνώριση αυτής της τιμής και της στήριξης, αποτελεί και η ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Καλαβρύτων. Είμαστε περήφανοι, για τον πατριώτη μας, Γρηγόρη Καλλιμανόπουλο”.

επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ