Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Καλαβρύτων

tour kalΠραγματοποιήθηκε, χθες, Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2016, στο χώρο του «Αρχοντικού της Παλαιολογίνας», συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Καλαβρύτων.
Στη συνεδρίαση αυτή, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν, κυρίως, τις μελλοντικές ενέργειες τις Επιτροπής, σχετικά με την προβολή του Δήμου Καλαβρύτων και των Τουριστικών Επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, τη σωστή διαχείριση και εκμετάλλευση της χειμερινής τουριστικής περιόδου, που ξεκινά, καθώς και την επιμήκυνσή της, με τη προώθηση και τη στήριξη προτάσεων εναλλακτικού τουρισμού, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αποφάσισε, ομόφωνα, να στηρίξει τη συμμετοχή του Δήμου Καλαβρύτων και των φορέων αυτού, στην 1η Τουριστική Έκθεση «NOSTOS GREEK ALTERNATIVE TOURISM EXPO 2016», που θα πραγματοποιηθεί στην Ναύπακτο, το διάστημα 14 έως 17 Οκτωβρίου 2016, με τη παρουσία τουριστικού περιπτέρου, όπου θα προβληθεί ο Δήμος Καλαβρύτων, ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός, οι επιχειρήσεις του, καθώς και οι φορείς τουριστικής ανάπτυξης και εναλλακτικού τουρισμού, που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.
Ομόφωνη, ήταν, επίσης και η απόφαση των μελών της Επιτροπής, για συλλογική προβολή και προώθηση του Δήμου μας και των φορέων του (Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, Σπήλαιο Λιμνών Καστριών, Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού, Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε., Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων, κ.λ.π.), στην έκθεση αυτή, ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού, και όχι η εξειδίκευση και η μεμονωμένη προβολή, της κάθε τουριστικής υποδομής, ξεχωριστά.
Επίσης, αποφασίσθηκε η βελτίωση και επανέκδοση του τουριστικού φυλλαδίου «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – κάτι περισσότερο από τουριστικός προορισμός», με ταυτόχρονη προσπάθεια έκδοσης του και στα αγγλικά.
Επίσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Μαγκαφάς, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, για την πολυτελή έκδοση ενός φωτογραφικού λευκώματος, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ιστορικές πληροφορίες για τα Καλάβρυτα.
Τέλος, συζητήθηκε η πιθανότητα διοργάνωσης ημερίδας για τον τουρισμό στα Καλάβρυτα, η οποία θα συμπίπτει με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, με την παρουσία και τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, καθώς και των επιχειρήσεων, δημοτικών και ιδιωτικών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, στο Δήμο Καλαβρύτων.
Στη συνεδρίαση αυτή, παραβρέθηκαν επίσης, εκτός από τα μέλη της Επιτροπής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων, κ. Σπύρος Σοκορέλης και οι Κωνσταντίνος Κακκαβάς και Νικόλαος Πριονάς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά, σε δράσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού και οι οποίοι παρουσίασαν στα μέλη της Επιτροπής, προτάσεις και ιδέες, για την προβολή και προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή μας (ποδηλατοδρομία, τοξοβολία, ορειβασία, κ.λ.π).

Νικόλαος Μαγκαφάς
Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής
Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαβρύτων

επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ