Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Συνεδρίαση των Σχολικών Επιτροπών στις 8-2-2017

likeio kalΤην Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, συνεδρίασαν τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, του Δήμου Καλαβρύτων, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου τους, κ. Νίκου Μαγκαφά.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα, που αφορούσαν κυρίως, τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, με το συνολικό ποσό των 18.000,00 ευρώ, για την κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών για το επόμενο τρίμηνο, τον εφοδιασμό των σχολείων με πετρέλαιο θέρμανσης 28.000 λίτρων, ποσότητα ικανή να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων για το υπόλοιπο του χειμώνα, καθώς και ενημέρωση και ψήφιση πιστώσεων για εργασίες που έγιναν σε διάφορα σχολεία, με σκοπό την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους και την επίλυση βασικών προβλημάτων τους, όπως η κατασκευή των τουαλετών του Γυμνασίου Καλαβρύτων, η μόνωση της οροφής και ο ελαιοχρωματισμός του Λυκείου της Κλειτορίας, η διαμόρφωση αιθουσών για τη στέγαση των ειδικών τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, η αντικατάσταση των θερμαντικών σωμάτων του Δημοτικού Σχολείου Μανεσίου, η συντήρηση – επισκευή του συστήματος θέρμανσης σε σχολεία που παρουσίαζαν σχετικά προβλήματα, καθώς και διάφορες άλλες μικροεπισκευές σε σχολικά κτίρια.

Αποφασίστηκε, επίσης, να γίνει, άμεσα, αντικατάσταση των εγκαταστάσεων θέρμανσης (λέβητες – καυστήρες) στα σχολεία: Δημοτικό Δάφνης, Δημοτικό Κλειτορίας και Γυμνάσιο – Λύκειο Κλειτορίας, οι οποίες λόγω της παλαιότητας τους, παρουσιάζουν βλάβες, μη επισκευάσιμες (έχουν τρυπήσει οι λέβητες) και εγκυμονούν κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς. Το δε, κόστος αυτής της δαπάνης, θα διαμορφωθεί ύστερα από τις προσφορές των ενδιαφερομένων προμηθευτών – ειδικών.

Επίσης, για μια ακόμη φορά επισημάνθηκε, τόσο από τον Πρόεδρο, κ. Μαγκαφά, όσο και από τα υπόλοιπα μέλη των Σχολικών Επιτροπών, ότι τα Σχολεία του Δήμου μας, λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και καλύπτονται, πλήρως, όλες οι λειτουργικές τους ανάγκες.
Όσον αφορά τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ένα από τα θέματα που την απασχόλησε, είναι το πρόβλημα που δημιουργείται, με τη μεταφορά των μαθητών, κυρίως σε μέρες χιονιού και πάγου, η οποία, είτε είναι δύσκολή, είτε τα δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται καθόλου, έχοντας ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.

Επί του θέματος αυτού, ακούστηκαν σημαντικές προτάσεις, από τα μέλη της Επιτροπής, οι οποίες θα μεταφερθούν στους εμπλεκομένους φορείς (μεταφορείς, γονείς, υπηρεσίες του Δήμου, Διευθυντές Σχολείων, κ.λ.π.) για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, καθώς και διάφορα μέτρα, που θα λαμβάνονται από τους σχολικούς φορείς, προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, καθώς και την ομαλή λειτουργία των σχολειών.

Επίσης, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, απασχόλησε και το θέμα της φιλοξενίας των ασυνόδευτων παιδιών στην πόλη μας, τα οποία θα στεγαστούν στο πρώην οικοτροφείο «Βουγά», για την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων αποφάνθηκε θετικά.

Τόσο η θέση του Προέδρου, κ. Μαγκαφά (η οποία εκφράστηκε και στο Δημοτικό Σύμβουλο), όσο και των υπολοίπων μελών, υπήρξε ιδιαίτερα θετική, προτείνοντας μάλιστα, να στηριχθεί έμπρακτα η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, δίνοντας, έτσι το στίγμα, για ανάλογη προσφορά από όλους, όσοι δεν αγκυλώνονται πνευματικά από τα ξενοφοβικά σύνδρομα και την ηθική αναλγησία της εποχής μας.

Τέλος, οι Σχολικές Επιτροπές, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου μας, ευχαριστούν τον Πρόεδρο του «Κέντρου Παιδιού, Νεολαίας & Άθλησης» του Δήμου Καλαβρύτων, κ. Ευθύμιο Τζόβολο, για την προσφορά δύο μπασκετών, στο γήπεδο του σχολικού συγκροτήματος «Ευσέβιος Κηπουργός».

Ο Βοηθός Δημάρχου σε Θέματα Παιδείας και
Δια Βίου Μάθησης και Πρόεδρος των Σχολικών
Επιτροπών Δήμου Καλαβρύτων

Νικόλαος Μαγκαφάς

επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ