Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Τα Καλάβρυτα στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας

magkafas ekthesi mittΣημαντική ήταν η παρουσία του Δήμου Καλαβρύτων στην πρώτη της συμμετοχή στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ 2017 που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από 14 έως 17 Μαρτίου. Η έκθεση θεωρείται από τις μεγαλύτερες διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις με πάνω από 1600 περίπτερα απ’όλο το κόσμο και με επισκέπτες που ξεπέρασαν τις 300.000.

Ο Δήμος Καλαβρύτων μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ, ανάμεσα σε άλλες Περιφέρειες, τουριστικά πρακτορεία και επιχειρήσεις από τον τομέα του Τουρισμού. Η προβολή του Δήμου μας οργανώθηκε από τον Πρόεδρο της Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου κ. Νικόλαο Μαγκαφά, ο οποίος μετέβη στη Μόσχα και με την οικονομική συμβολή της Δημοτικής Επιχείρησης Σπήλαια Λιμνών Καστριών.

magk mitt 2Στο περίπτερο διατέθηκε και διανεμήθηκε υλικό προβολής της περιοχής μας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή(στην Ελληνική, Αγγλική αλλά και στη Ρωσική γλώσσα) που προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών. Παράλληλα ο κ. Μαγκαφάς είχε επαφές με στελέχη του ρωσικού και διεθνούς Τουρισμού και με τουριστικούς πράκτορες , ενώ παρουσίασε και τις δυνατότητες για τον ιστορικό, προσκυνηματικό και περιηγητικό τουρισμό στην περιοχή μας καθ’όλη την διάρκεια του έτους, δυνατότητες που ενεργοποίησαν το ενδιαφέρον των πρακτόρων για τα αξιοθέατα μας(Οδοντωτός –Φαράγγι Βουραϊκού-Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος-Τόπος Θυσίας καθώς και για τα δύο προβεβλημένα Μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου).

Στα εγκαίνια του Περιπτέρου την πρώτη μέρα λειτουργίας της Έκθεσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Ε.Ο.Τ. και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα κ.Ανδρέας Φρυγανάς ο οποίος παρέθεσε δεξίωση στην Πρεσβεία το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Εκεί ο κ. Μαγκαφάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του καθώς καθώς και με άλλους παράγοντες του τουρισμου της Ρωσίας, μεταξύ αυτών και τον πρώην υπουργό Τουρισμού της Ρωσίας ο οποίος φάνηκε να γνωρίζει καλά την περιοχή μας αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι η συζυγός του είχε επισκεφτεί τα Καλάβρυτα το περσινό καλοκαίρι και είχε ενθουσιαστεί για τον ευλογημένο , όπως τον αποκάλεσε , τόπο μας.

Ο κ. Πρόξενος αναφέρθηκε επίσης στις άυλες αξίες που συνδέουν τους δύο λαούς και υπογράμμισε ότι καταγράφεται μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον για την φετινή χρονιά ευελπιστώντας ότι ο αριθμός των επισκεπτών στην χώρα μας από τη Ρωσική αγορά θα ξεπεράσει τις 800-850000 και προσδοκώντας να έχει αυξητικές τάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Η δυναμική αυτή έξοδος του Δήμου μας για τουριστική προβολή εκτός Ελλάδας αποτελεί την αρχή μιας σειράς άλλων ενεργειών που καλείται να κάνει ο Δήμος Καλαβρύτων προκειμένου να ενισχύσει την εξωστρέφειά του και να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες. Τίποτε ακόμη δεν έχει κατακτηθεί, αν δεν υπάρξει σκληρή δουλειά, με πρόγραμμα, συγκεκριμένες κινήσεις και προοπτική. Σαφώς το διακύβευμα αξίζει τον κόπο , αν αναλογιστούμε ότι ο τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της ανάπτυξης και την ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για την τοπική και την εθνική οικονομία.

επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ