Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Διαδραστικό εργαστήριο, για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, την Τετάρτη 18 Απριλίου, στα Καλάβρυτα.

Πρόσκληση του Δημάρχου Καλαβρύτων, για συμμετοχή σ’ αυτό.

didr erg das pirk2

Η WWF Ελλάς, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων, διοργανώνει την Τετάρτη 18 Απριλίου, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, στα Καλάβρυτα, διαδραστικό εργαστήριο για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών.

Το διαδραστικό, αυτό, εργαστήριο, διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις δασικές πυρκαγιές με τίτλο «Η φωτιά δεν παίζει, μην παίζεις με το μέλλον του τόπου σου: Τοπική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ειδικών ομάδων για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών».

Στο εργαστήριο θα αναλυθούν οι εξής θεματικές: 1. Βασικές αρχές πρόληψης, 2. Στρατηγικές επικοινωνίας, εργαλεία, μέθοδοι προσέγγισης κοινού για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, 3. Ανάλυση αιτίων δασικών πυρκαγιών για την περιοχή, 4. Ανάπτυξη ολοκληρωμένων σχεδίων πρόληψης.
Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί και το προτεινόμενο, προς διάχυση, επικοινωνιακό υλικό του προγράμματος, ανάλυση δεδομένων δασικών πυρκαγιών που διατίθενται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Πυροσβεστικού Σώματος.

Βασικός εισηγητής του εργαστηρίου, θα είναι ο Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου, ειδικός στην πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Η παραπάνω δράση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης στο Μέτρο: «Καινοτόμες Δράσεις Με Τους Πολίτες»-Υπομέτρο Α2.5 «Ανάπτυξη Πολιτικών ή Δράσεων για την προστασία, διατήρηση και ανάπτυξη των δασών, καθώς επίσης και την πρόληψη δασικών πυρκαγιών» στον Άξονα: «Δράσεις Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις».

Από τη WWF Ελλάς, συντονιστής των τοπικών δράσεων, είναι ο Ηλίας Τζηρίτης.

Στο εργαστήριο αυτό, καλούνται να παραβρεθούν και να το παρακολουθήσουν, όλοι, όσοι, ασχολούνται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όπως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων, το Δασαρχείο Καλαβρύτων, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων, οι αιρετοί και οι υπάλληλοι του Δήμου Καλαβρύτων και των νομικών του προσώπων, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων, οι εθελοντές δασοπυροσβέστες, εκπρόσωποι και μέλη συλλόγων και άλλοι ασχολούμενοι με την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γεώργιος Λαζουράς, με την ευκαιρία της διοργάνωσης του διαδραστικού, αυτού, εργαστηρίου, δήλωσε: «Καλώ όλους, όσους, ασχολούνται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, να παρακολουθήσουν το ιδιαίτερα σημαντικό και ενημερωτικό, αυτό, διαδραστικό εργαστήριο, που διοργανώνει η WWF Ελλάς, με τη συνεργασία του Δήμου μας, γιατί, μέσα απ’ αυτό, θα εμπλουτίσουμε τις γνώσεις, τις πρακτικές και την εμπειρία μας, για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
Όλοι οι δημόσιοι φορείς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δασαρχείο, ο Φορέας Διαχείρισης, το Αστυνομικό Τμήμα, οι αιρετοί και οι υπάλληλοι του Δήμου μας, οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Τοπικών μας Κοινοτήτων και οι εθελοντές πυροπροστασίας, έχουν πολλά να ωφεληθούν, απ’ αυτό το διαδραστικό εργαστήριο».

επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ