Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Δύο (2) καινούργιους χιονοστρωτήρες και άλλα καινούργια πολύτιμα μηχανήματα προϋπολογισμού δαπάνης 1.000.000 ευρώ, αποκτά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

xion 2019Δύο (2) καινούργιους χιονοστρωτήρες και άλλα καινούργια πολύτιμα μηχανήματα προϋπολογισμού δαπάνης 1.000.000 ευρώ, αποκτά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του πυλώνα και του συρματόσχοινου της Στύγας, με προοπτική να λειτουργήσει την επόμενη σαιζόν.

Στα πλαίσια, του συνολικού έργου της “αναβάθμισης, της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων”, για το οποίο, ο Δήμος και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, και του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, εξασφάλισαν 20.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με την υπογραφή του πρώην υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη και τη συνδρομή του πρώην υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και του Γενικού Γραμματέα ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, προκηρύχθηκε, χθες, 17 Ιουλίου 2019, από την εξουσιοδοτημένη, από το Χιονοδρομικό Κέντρο για το σκοπό αυτό, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Διεύθυνση Οικονομικού – Δημοσιονομικού Ελέγχου, Τμήμα Προμηθειών, το τμήμα του συνολικού αυτού έργου, που αφορά στην επιλογή αναδόχου, αναδόχων για την προμήθεια εξοπλισμού για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και συγκεκριμένα την αναβάθμιση και αντικατάσταση χιονοστρωτήρων και λοιπών μηχανημάτων και εργαλείων εκτιμώμενης αξίας 1.000.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 18-7-2019 και οι προσφορές έχουν καταληκτική ημερομηνία παραλαβής την 23-8-2019. Βλέπετε αναλυτικά τη διακήρυξη αυτή, η οποία επισυνάπτεται.

Οι καινούργιοι χιονοστρωτήρες και τα καινούργια λοιπά μηχανήματα, που προκηρύσσονται και θα προμηθευθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι τα παρακάτω:

pinakas xkk

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού αυτού, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, θα προμηθευθεί, μέσα στην επόμενη χιονοδρομική περίοδο 2019 – 2020, τα παραπάνω καινούργια μηχανήματα και θα εκσυγχρονίσει και θα αναβαθμίσει τον μηχανολογικό εξοπλισμό του και μαζί με το υπόλοιπο μεγάλο έργο της αναβάθμισης, της βελτίωσης, του εκσυγχρονισμού και της αντικατάστασης των αναβατήρων του, με καινούργιους με κλειστές καμπίνες και των λοιπών εγκαταστάσεών του, που ακολουθεί, θα διατηρηθεί η σύγχρονη, ασφαλής και αξιόπιστη λειτουργία του και θα “ζήσει” για τα επόμενα 40 – 50 χρόνια.

Ενημερώνουμε επίσης ότι, με τη συμμετοχή στις σχετικές συζητήσεις και τη συμβολή σ’ αυτές και του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, ολοκληρώνονται, εντός των επομένων ημερών, οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του πυλώνα 5 και του συρματόσχοινου του αναβατήρα της ΣΤΥΓΑΣ, με σκοπό να επαναλειτουργήσει και η πίστα αυτή, κατά τη χιονοδρομική περίοδο, που έρχεται.

Επισημαίνεται ότι, στην προώθηση των διαδικασιών για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την προκήρυξη του πρώτου διαγωνισμού, ήταν επίσης καθοριστική και η συμβολή του Διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου, Λεωνίδα Σπυρόπουλου.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Χιονοδρομικού Κέντρου Γιώργος Λαζουράς, με τη δημοσίευση της παραπάνω διακήρυξης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δήλωσε:
“Ένας στόχος της θητείας μου, ως δημάρχου και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, υλοποιείται. Η αναβάθμιση, η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων είναι γεγονός, που σε δύο, το πολύ χρόνια, θα έχει ολοκληρωθεί. Τα χρήματα (20.000.000 €), είναι ήδη εξασφαλισμένα και βρίσκονται στη διάθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, για να προκηρύξει τους διαγωνισμούς.

Ο πρώτος διαγωνισμός για τους δύο καινούργιους χιονοστρωτήρες και τα υπόλοιπα καινούργια μηχανήματα προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, προκηρύχθηκε, ήδη, θα διενεργηθεί στις 23 Αυγούστου 2019 και μέσα στην επόμενη σαιζόν Νοεμβρίου 2019 – Απριλίου 2020, τα καινούργια μηχανήματα θα παραληφθούν από το Χιονοδρομικό μας Κέντρο.

xion3 2019Έτσι και οι πλέον άπιστοι Θωμάδες, αναγκαστικά πείθονται. Από τις πράξεις που πραγματοποιούνται, όπως αυτός ο πρώτος διαγωνισμός και όχι από τα λόγια.

Στον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο και στη δημοτική του αρχή, μένει, να “τρέξει” και να προχωρήσει και τους υπόλοιπους διαγωνισμούς και ν’ απορροφήσει, τα, ήδη, εξασφαλισμένα, υπόλοιπα 19.000.000 ευρώ.

Ως δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και με τις νομικές μου γνώσεις, θα συμβάλλω, κατά τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Με την ευκαιρία αυτή, ενημερώνω, ότι ολοκληρώνονται, εντός των ημερών, οι δύσκολες και απαιτητικές διαπραγματεύσεις και διαδικασίες, προκειμένου, να αντικατασταθεί, ο καταστραφείς από την επικίνδυνη χιονοστιβάδα πυλώνας 5 και το συρματόσχοινο του αναβατήρα της ΣΤΥΓΑΣ, ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια και ο αναβατήρας αυτός (της ΣΤΥΓΑΣ) στην ερχόμενη χιονοδρομική περίοδο”.

επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ