Menu
Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού των Καλαβρύτων.

Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του…

Η μεγάλη ημέρα έφτασε.Ξεκ...

Τα λόγια γίνονται πράξεις. Χρηματοδότηση έργων σε Πλανητέρο, Κάστρο και Σειραίο (ποταμό).

Τα λόγια γίνονται πράξεις. Χρηματοδ…

Αντιπλημμυρικό έργο στο...

Σε ένα μήνα, η δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαβρύτων

Σε ένα μήνα, η δοκιμαστική λειτουργ…

Σε ένα μήνα, η δοκιμαστικ...

Ένα στάδιο, ένα βήμα, πριν, από τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαβρύτων.

Ένα στάδιο, ένα βήμα, πριν, από τη …

Ένα στάδιο, ένα βήμα, π...

Ένα μεγάλο έργο, ο βιολογικός καθαρισμός Καλαβρύτων, ολοκληρώνεται.

Ένα μεγάλο έργο, ο βιολογικός καθαρ…

Αρχίζει, η προετοιμασία...

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα για το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαβρύτων.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα …

Με εντατικούς ρυθμούς εξε...

Τα Καλάβρυτα αποκτούν Βιολογικό Καθαρισμό - Ξεκινά η κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων

Τα Καλάβρυτα αποκτούν Βιολογικό Καθ…

Ένα σημαντικό βήμα για ...

Πως θα είναι η Κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων την Άνοιξη - Φωτό

Πως θα είναι η Κεντρική πλατεία των…

Παρουσίασε σήμερα ο Δήμος...

Prev Next

Εκδήλωση στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και σχετικό ψήφισμα

img 1990Μεγάλη και εκπληκτική επιτυχία είχε η συγκέντρωση - συνέλευση των κατοίκων των Καλαβρύτων, που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων για την στήριξη του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και την αποτροπή του ενδεχομένου κλεισίματος ή υποβάθμισής του, κατά τα, αντίστοιχα, σενάρια, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.  Σχεδόν όλοι, οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των 66 τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Καλαβρύτων, που αντιπροσωπεύουν το σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου Καλαβρύτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, ο αναπληρωτής διοικητής του, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Λαλιώτης και πλήθος Καλαβρυτινών πολιτών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Καλαβρύτων και γέμισαν το προαύλιο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, σε μια ειρηνική διαδήλωση στήριξης του νοσοκομείου, διαμαρτυρίας και αγωνιστικής ετοιμότητας.

img 1988Με ιδιαίτερη προσοχή, ενδιαφέρον αλλά και αγωνία, όλοι οι συγκεντρωθέντες άκουσαν, το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά και τον κεντρικό ομιλητή Καλαβρυτινό καθηγητή της Ιατρικής κ. Κώστα Μάρκου, να εξηγούν και να αναλύουν, γιατί, δεν πρέπει να κλείσει ούτε να υποβαθμισθεί το Νοσοκομείο Καλαβρύτων.

 

Στη συγκέντρωση τοποθετήθηκαν οι παραπάνω βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Τσάμης καθώς και ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς αφού ευχαρίστησε τους συγκεντρωθέντες για τη μαζική συμμετοχή τους, τόνισε ότι, η συμμετοχή αυτή των πολιτών, είναι που αποτρέπει κάθε σκέψη ή πρόταση για το κλείσιμο ή τον υποβιβασμό του Νοσοκομείου, δηλώνοντας ότι αγωνιζόταν και αγωνίζεται, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στη κυβέρνηση ή στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), για την αποτροπή αυτού του ενδεχομένου. Χωρίς να δημιουργεί πανικό στους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας, ότι το Νοσοκομείο δεν κλείνει και κάλεσε τους συμπολίτες του Καλαβρυτινούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, εγρήγορση και επαγρύπνηση, ώστε να διατηρηθεί και να αναβαθμισθεί το Νοσοκομείο Καλαβρύτων και να μη διαψευσθούν οι διαβεβαιώσεις αυτές.

img 1992Ο καθηγητής γιατρός Κώστας Μάρκου σε μια εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη εισήγηση – ομιλία του, αναφέρθηκε, με στοιχεία, στην επιτακτική αναγκαιότητα διατήρησης της λειτουργίας, μη υποβάθμισης αλλά, αναβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και κατέληξε, με αδιάσειστα στοιχεία, λέγοντας ότι είναι ορθολογικότερο και δημοσιονομικά οικονομικότερο να διατηρηθεί το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, απ’ οτι αυτό να κλείσει ή να υποβαθμισθεί, εξαίροντας ιδιαίτερα τον σημαίνοντα νοσηλευτικό, θεραπευτικό, κοινωνικό και ιστορικό του ρόλο, συγχαίροντας τους γιατρούς και το προσωπικό του, για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν και την φιλική και γρήγορη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Μετά τις ομιλίες του Δημάρχου και του κ. Μάρκου, τις τοποθετήσεις των βουλευτών και των συγκεντρωμένων, η συγκέντρωση – συνέλευση υιοθέτησε και ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ ψήφισμα, το οποίο θα σταλεί, στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων, στον Υπουργό Υγείας, στους βουλευτές του νομού και σ’ όλους τους αρμόδιους φορείς.

Επισυνάπτεται το ψήφισμα της συγκέντρωσης - συνέλευσης.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

noso 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 7:00 Μ.Μ., ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.

Εμείς, ο Δήμος, οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων, οι εκπρόσωποι φορέων, οι γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου και οι πολίτες και κάτοικοι των Καλαβρύτων που συγκεντρωθήκαμε, σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 και ώρα 7:00 μμ., στο προαύλιο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, σε μια μεγάλη συγκέντρωση – συνέλευση, που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων, για να διατρανώσουμε τη βούλησή μας, να στηρίξουμε το Νοσοκομείο Καλαβρύτων και να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο κλεισίματος ή υποβιβασμού του σε Κέντρο Υγείας, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι, από τα σενάρια που επανέρχονται και κυκλοφορούν, σχετικά, με την τύχη του Νοσοκομείου μας.

Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει τεράστιο ιατρικό, νοσηλευτικό, θεραπευτικό και κοινωνικό έργο, παρέχοντας ανεκτίμητες υπηρεσίες υγείας, περίθαλψης και νοσηλείας σε χιλιάδες κατοίκους του Δήμου μας.

Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής μας, αποτελεί, όρο επιβίωσης, των κατοίκων μας.

Οι ειδικές συνθήκες και οι αυξημένες κοινωνικές και ιατρικές ανάγκες της περιοχής μας (ορεινή – δύσβατη περιοχή, μακρινές αποστάσεις από Πάτρα, Αίγιο ή Τρίπολη, μεγάλος αγροτικός πληθυσμός, γερασμένος πληθυσμός, συνταξιούχοι, μικρά παιδιά, μαθητές, πολλοί τουρίστες, δραστηριότητες όπως το Χιονοδρομικό Κέντρο, η ορειβασία κ.α., ικανές να δημιουργήσουν ατυχήματα και περιστατικά για νοσηλεία σε νοσοκομείο, χαμηλό οικονομικό και βιοτικό επίπεδο κατοίκων μας κλπ.) επιβάλλουν τη διατήρηση, τη συνέχιση της λειτουργίας και την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας.

Μέσα στο γενικότερο κλίμα απαξίωσης δημόσιων φορέων και κοινωνικών δομών, η διατήρηση της λειτουργίας και η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτωναποτελεί τη μόνη σύγχρονη, ορθολογική και αναπτυξιακή επιλογή.

  • Η διατήρηση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Καλαβρύτων είναι στα χέρια μας.
  • Με τη σημερινή μαζική και δυναμική παρουσία μας στη συγκέντρωση, επιδιώκουμε να κάνουμε τους υπεύθυνους και αρμόδιους της υγείας, να ξεχάσουν κάθε σκέψη διακοπής της λειτουργίας ή υποβάθμισης του Νοσοκομείου Καλαβρύτων.
  • Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τα σενάρια που εξυφαίνονται, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τους εμπνευστές τους καθώς και τις πολιτικές που τα ανακυκλώνουν και τα υποθάλπουν.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  1. Να μην κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων και να μην υποβιβασθεί σε Κέντρο Υγείας, αλλά να συνεχίσει να προσφέρει, αυτόνομα, υπηρεσίες, νοσηλεία, φροντίδα και περίθαλψη νοσοκομείου, στους κατοίκους μας.
  2. Να συνεχιστεί και να διατηρηθεί ο Δημόσιος Χαρακτήρας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων με τη λειτουργία οπωσδήποτε τουλάχιστον δύο τομέων: α) του Παθολογικού και β) του Εργαστηριακού, καθώς και του προσωπικού τους και κάλυψη των ειδικών αναγκών της περιοχής με επικουρικούς γιατρούς (π.χ. ορθοπεδικό κ.α.), καθώς και, με τη λειτουργία, άλλων τομέων που οι ανάγκες, τους επιβάλλουν.
  3. Να μην καταργηθούν, τα Κέντρα Υγείας Καλαβρύτων και Κλειτορίας.
  4. Να αναβαθμισθεί και να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών υγείας και νοσηλείας στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων με την εγκατάσταση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και Αξονικού Τομογράφου, ώστε ν’ αναβαθμισθεί σε περιφερειακό νοσοκομείο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, που αποτελεί απαίτηση όλων των χειμαζομένων, από την κρίση, συμπολιτών μας.
  5. Να σταλεί το ψήφισμα αυτό, στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των Κομμάτων, στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, στους βουλευτές του Νομού, στον Περιφερειάρχη και στο Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας.

ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 17:28
επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ