Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Με επιτυχία και εθνική έξαρση, οι εκδηλώσεις στην Αγία Λαύρα για την 25η Μαρτίου 1821.

laz ale 25-martiΜεγάλη επιτυχία σημείωσαν, παρά τη δυνατή βροχή, την Παρασκευή 25 Μαρτίου, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων, στο ιστορικό μοναστήρι – σύμβολο της Αγίας Λαύρας, για τον εορτασμό της 195ης επετείου από την κήρυξη της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης, του 1821, σύμφωνα με το πρόγραμμα, που είχε εκδώσει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς.

laz ale 25-marti2Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης και παραβρέθηκαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρόδης, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόφιλος Βασιλείου, ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστικών και δικαστικών υπηρεσιών, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Καλαβρύτων, ο πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων των Καλαβρύτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου, από τα Καλάβρυτα, τα χωριά των Καλαβρύτων, αλλά και τις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Πάτρα, Αίγιο κλπ.).
laz ale  amv 25-martiΤη δοξολογία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, ομού μετά των ηγουμένων της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας κ. Ευσεβίου και της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου κ. Ιερωνύμου και των ιερέων – εφημερίων της πόλης των Καλαβρύτων κ.κ. Κωνσταντίνου και Δημητρίου και άλλων ιερέων.
Εντυπωσίασε, για μια ακόμη φορά, η υπό έντονη βροχή, γλαφυρή αναπαράσταση της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821, από το θεατρικό όμιλο νέων των Καλαβρύτων “ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΟΣ” με επικεφαλής τον ασυναγώνιστο και αγέρωχο Γιώργο Γιαννέλο, και όλοι τους απέσπασαν επαίνους, επευφημίες και πολλά χειροκροτήματα.
Εξαιρετική και με έρεισμα και αναφορά στις αδιαμφισβήτητες ιστορικές πηγές, ήταν και η ομιλία του πρώην Προέδρου της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, πρώην Προέδρου της κοινότητας Λυκούριας και Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω Γεωργίου Κοσμά, στον οποίο αποδόθηκαν πολλά συγχαρητήρια και ηχηρά χειροκροτήματα.
Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης αναφέρθηκε, στους ισχυρούς δεσμούς της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό, στον αγώνα που ξεκίνησαν στην Αγία Λαύρα, το Μάρτη του 1821, οι Καλαβρυτινοί αγωνιστές και στη σημασία εκείνου του αγώνα, με τα διαχρονικά και επίκαιρα, σήμερα, μηνύματα που εκπέμπει.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, σε δηλώσεις του για την επέτειο, αναφέρθηκε στην τιμή και δόξα που αποδίδουμε στους αγωνιστές του 1821 που, πολεμώντας, μας χάρισαν την ελευθερία μας και στα μηνύματα συνεχούς αγώνα, ενότητας, ομοψυχίας και εθνικής έξαρσης που η ημέρα αυτή (25η Μαρτίου) διατηρεί αναλλοίωτα, και αναδεικνύει, κάθε χρόνο, σ’ ολόκληρο τον Ελληνισμό.

επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ