Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Με μεγάλη επιτυχία, παρά τη δυνατή βροχή, ξεκίνησαν, από τα Καλάβρυτα, οι εκδηλώσεις, για τα 120 χρόνια, από τη λειτουργία του Οδοντωτού.

pita 120 xroniaΜε μεγάλη επιτυχία, παρά τη δυνατή βροχή, ξεκίνησαν, από τα Καλάβρυτα, οι εκδηλώσεις, για τα 120 χρόνια, από τη λειτουργία του Οδοντωτού. Ο «συρμός» των εκδηλώσεων «Εν Συρμώ», για τα 120 χρόνια από τη λειτουργία του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων, ξεκίνησε, χθες, Σάββατο, 7 Μαΐου, το απόγευμα, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαβρύτων και θα συνεχίσει, ολόκληρο, το Μάιο και στις αρχές Ιουνίου, με εκδηλώσεις (μουσικές, γαστρονομίας, ομιλίες, κ.λ.π.), στο Διακοπτό και στα Καλάβρυτα.

katsif 120 xroniaΠαρά τη δυνατή – καταρρακτώδη βροχή που άρχισε, την ώρα της εκδήλωσης, πλήθος πολιτών, Καλαβρυτινών, Αιγιαλέων και επισκεπτών, προσήλθε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και, υπό τη συνεχή βροχή – από την οποία προφύλασσαν, κατά το δυνατόν, στέγαστρα – τέντες, που είχε τοποθετήσει ο Δήμος Καλαβρύτων – παρακολούθησε την έναρξη των εκδηλώσεων «ΕΝ ΣΥΡΜΩ», την οποία κήρυξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Απόστολος Κατσιφάρας.
laz 120 xroniaΤο καλωσόρισμα των επισήμων και των συμμετεχόντων στην εκδήλωση, έκανε, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, ο οποίος και αναφέρθηκε στην ιστορία του Οδοντωτού, στον αναπτυξιακό του ρόλο και στην καθοριστική σημασία του, για την περιοχή και το Δήμο Καλαβρύτων, διατυπώνοντας και το αίτημα – πρόταση – όραμα, να επεκταθεί, στην Αγία Λαύρα, στο Χιονοδρομικό Κέντρο και στα Σπήλαια Λιμνών – Καστριών.
panag 120 xroniaΧαιρετισμούς απηύθυναν, ο Δήμαρχος Αιγίου, κ. Θανάσης Παναγόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Αιγιαλείας, κ. Μαρία Τσουκαλά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, κ. Χαρίλαος Ερμείδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού, κ. Γιάννης Καραπαναγιώτης.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, στην ομιλία του, στη συνεχεία, αναφέρθηκε ειδικότερα, στην έκθεση παλαιών φωτογραφιών, από τις εργασίες κατασκευής του Οδοντωτού και τη λειτουργία και την κίνησή του, κατά το όμορφο και νοσταλγικό παρελθόν, που βρίσκονταν αναρτημένες σε καλαίσθητα μπάνερ, στο χώρο της εκδήλωσης και τις οποίες, παραχώρησε, ευγενικά, να εκτυπωθούν και να εκτεθούν, ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής και Δήμαρχος, κ. Ανδρέας Φούρας, από το προσωπικό του αρχείο, γεγονός για το οποίο, ο Δήμαρχος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του, προς τον κ. Φούρα.
Οι υπουργοί, α) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, β) Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και γ) Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, που είχαν δηλώσει ότι θα παραστούν στην έναρξη των εκδηλώσεων, δεν προσήλθαν, λόγω της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, εκφράζοντας στο Δήμαρχο Καλαβρύτων την πρόθεσή τους, να επισκεφθούν, τα Καλάβρυτα, σε κάποια από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις για τον Οδοντωτό, που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του Μαΐου.
Επίσης, λόγω της γενικής απεργίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις και οι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
IMG 2325Στην εκδήλωση αυτή, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Δριβίλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, Αντιδήμαρχοι, Βοηθοί Δημάρχου και Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλαβρύτων, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, Βασίλης Χριστόπουλος και άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Αιγιαλείας, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, καθηγητής, Γρηγόρης Ιατρού, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, οι οποίοι, μερίμνησαν και για τη ρύθμιση της ασφαλούς και ευχερούς κυκλοφορίας, ο υποψήφιος βουλευτής, Ηρακλής Ρούπας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων, Ντίνος Δαφαλιάς, η Γενική Διευθύντρια της ΑΧΑΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., Ηρώ Τσιμπρή, ο Γενικός Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, Λεωνίδας Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλαβρύτων και της τοπικής κοινότητας Κλειτορίας, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι πολλών άλλων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Καλαβρύτων, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, οι ομιλητές της ημερίδας, που έγινε στη συνέχεια και πολλοί άλλοι.
Χαρακτηριστικό event της εκδήλωσης, ήταν ο συμβολισμός, με τη κοπή της γενέθλιας τούρτας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου με τον αριθμό, 120, σε κεριά, που έκαναν, από κοινού, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, μαζί με τους Δημάρχους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.
Μετά το κέρασμα, με τοπικά τυριά και κρασιά, τα οποία προσέφεραν, πρόθυμα και ευγενικά, τοπικοί παραγωγοί, τυροκόμοι, οινοποιοί και κρεοπώλες, από τα Καλάβρυτα και την Αιγιαλεία και ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, τους οποίους, θερμά και ονομαστικά, ευχαρίστησε, κατ’ επανάληψη, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, η εκδήλωση, λόγω της συνεχιζόμενης, καταρρακτώδους, βροχής, μεταφέρθηκε και συνεχίσθηκε, με την ίδια επιτυχία και με μεγάλη – πρωτοφανή προσέλευση κόσμου, στο «Αρχοντικό της Παλαιολογίνας», όπου, μέχρι τις 10:00 το βράδυ, έγιναν, οι προγραμματισμένες ομιλίες του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, καθηγητή, Γρηγόρη Ιατρού, του Γενικού Διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, Λεωνίδα Σπυρόπουλου, του Προέδρου των Φίλων του Σιδηροδρόμου, Παναγιώτη Κακκαβά, του Δασολόγου, Ηλία Αποστολίδη, απονομή πλακετών και σύντομες παρεμβάσεις από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, τους Δημάρχους Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, το Χαρίλαο Ερμείδη και από συμμετέχοντες.
Σήμερα, Κυριακή, με καιρό με ομίχλη και απόβρεχο, αλλά και όμορφη ημέρα, γίνεται, το 36ο Πανελλήνιο Πέρασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού, με μεγάλη συμμετοχή, περιπατητών, που ξεκίνησαν από τα Καλάβρυτα.

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 08 Μαΐου 2016 20:38
επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ