Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017»

Στα Καλάβρυτα Tην επόμενη εβδομάδα (18- 23 Ιουλίου)

• Συναυλία σύμπραξης Φιλαρμονικών
• Συνέδριο Φιλαρμονικών
• Έκθεση φωτογραφίας στρατιωτικής μουσικής
• Εκδήλωση για την Κύπρο

pol kal 2016 2

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων, με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017», θα πραγματοποιηθούν, την επόμενη εβδομάδα, 18- 23 Ιουλίου, στα Καλάβρυτα, δύο, πολύ σημαντικές εκδηλώσεις.

1. Την Τρίτη, 18 Ιουλίου και ώρα 9:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων, η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων θα συμπράξει με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης Θεσσαλονίκης και από κοινού, θα παρουσιάσουν, μία εξαιρετική συναυλία, υψηλών μουσικών απαιτήσεων, από το σύγχρονο ρεπερτόριο, γραμμένο ειδικά για concert band. Οι μαέστροι των Φιλαρμονικών, Μπαμπαράκος Γιώργος και Χρυσοχόου Νίκος, προετοίμασαν τα μέλη των ομάδων τους ειδικά για αυτή την περίπτωση και προσκάλεσαν στα Καλάβρυτα τον διάσημο Αμερικανό μαέστρο, Matthew Arau. Ο Μαέστρος θα διδάξει τους μουσικούς των φιλαρμονικών για ένα τριήμερο και θα ηγηθεί της τελικής συναυλίας.

 

2o filarm sinedrio2. Η συναυλία αυτή, θα αποτελέσει και την επίσημη τελετή έναρξης του Δεύτερου Συνεδρίου, για την ανάδειξη του ρόλου των Ελληνικών- Κυπριακών Φιλαρμονικών. Το συνέδριο ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, στην Κύπρο, με πρωτοβουλία του Μουσικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Η Ελληνική Φιλαρμονική Εταιρεία (που δημιουργήθηκε από συμμετέχοντες στο συνέδριο, το 2016), φέτος, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, θα πραγματοποιήσει στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τη δράση αυτή. Στην εκδήλωση αυτή, θα λάβουν μέρος έγκριτοι μουσικολόγοι, μαέστροι φιλαρμονικών και καθηγητές πανεπιστημίου.

190 stratiotiki mousiki

3. Παράλληλα, ο Δήμος Καλαβρύτων και η Φιλαρμονική του, στην κεντρική πλατεία της πόλης (Αίθουσα πρώην Τουριστικού Περιπτέρου), σε συνεργασία με το μουσικό σώμα του Στρατού και με την επιμέλεια του Ταγματάρχη, κ. Αθανασίου Μανιάτη, θα φιλοξενήσει φωτογραφική έκθεση, με θέμα 190 χρόνια της στρατιωτικής μουσικής.
Η τελετή έναρξης, της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί, στις 18 Ιουλίου και ώρα 7:30 μ.μ.. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 25 Ιουλίου.

4. Το Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017, στις 8:30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Καλαβρυτινούς και τους Έλληνες που αγωνίσθηκαν και θυσιάσθηκαν για την Ελευθερία της Κύπρου.
Η εκδήλωση αυτή, πραγματοποιείται, από το Δήμο Καλαβρύτων, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών- την Επιτροπή για την Κύπρο, με αφορμή και τα 43 χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επετειακή ομιλία, από τον Ομότιμο Καθηγητή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέα Βοσκό, και εξαίρετο μουσικό- καλλιτεχνικό πρόγραμμα και αντικατοχικά δρώμενα από το Χορευτικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου και τους τοπικούς πολιτιστικούς Συλλόγους του Σκεπαστού και της Κέρτεζης.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους, στις παραπάνω πολιτιστικές και πατριωτικές εκδηλώσεις του Δήμου μας.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 11 Ιουλίου 2017 12:31
επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ