Menu
Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού των Καλαβρύτων.

Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του…

Η μεγάλη ημέρα έφτασε.Ξεκ...

Τα λόγια γίνονται πράξεις. Χρηματοδότηση έργων σε Πλανητέρο, Κάστρο και Σειραίο (ποταμό).

Τα λόγια γίνονται πράξεις. Χρηματοδ…

Αντιπλημμυρικό έργο στο...

Σε ένα μήνα, η δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαβρύτων

Σε ένα μήνα, η δοκιμαστική λειτουργ…

Σε ένα μήνα, η δοκιμαστικ...

Ένα στάδιο, ένα βήμα, πριν, από τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαβρύτων.

Ένα στάδιο, ένα βήμα, πριν, από τη …

Ένα στάδιο, ένα βήμα, π...

Ένα μεγάλο έργο, ο βιολογικός καθαρισμός Καλαβρύτων, ολοκληρώνεται.

Ένα μεγάλο έργο, ο βιολογικός καθαρ…

Αρχίζει, η προετοιμασία...

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα για το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαβρύτων.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα …

Με εντατικούς ρυθμούς εξε...

Τα Καλάβρυτα αποκτούν Βιολογικό Καθαρισμό - Ξεκινά η κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων

Τα Καλάβρυτα αποκτούν Βιολογικό Καθ…

Ένα σημαντικό βήμα για ...

Πως θα είναι η Κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων την Άνοιξη - Φωτό

Πως θα είναι η Κεντρική πλατεία των…

Παρουσίασε σήμερα ο Δήμος...

Prev Next

Παρουσίαση θεατρικού έργου «Το Τάβλι»

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής & Κοινωνικής Ανάπτυξης – Ποιότητας Ζωής Δήμου Καλαβρύτων (Δ.Ε.Π.Α.ΠΟ.Ζ.), σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Πάτρας παρουσιάζουν το έργο «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 8:30 μ.μ. στα Καλάβρυτα και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διεθνούς Κέντρου Φιλοξενίας Νέων «Το Όραμα».

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής δραματουργίας που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου, σκηνικά-κοστούμια Μαρίας Αλανιάδη, φωτισμούς Νίκου Σωτηρόπουλου.

Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος Αυγουστάτος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Θοδωρής Σκούρτας και Γιώργος Ψυχογιός.

 

Ανατόμος με φοβερή θεατρική πυκνότητα με έναν ιδιαίτερο αιχμηρό αλλά με μουσικότητα λόγο, ο Κεχαΐδης πραγματεύεται το θέμα των μεταναστών, που λειτουργεί διαχρονικά στην Ελλάδα.

Προφητικός ο συγγραφέας ανατέμνει τη νοοτροπία, την συμπεριφορά και γενικά την ζωή των ηρώων του, του Φώντα και του Κόλλια που λειτουργούν συμπληρωματικά στην προσπάθειά τους να πιάσουν τη καλή, με την μεγάλη κομπίνα που ετοιμάζουν.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης χαρακτηρίζει το έργο ιδιοφυές «με υπαρξιακή διάσταση, θεατρική πυκνότητα με βάθος και ουσία. Ενώ είναι ένας επινοημένος λόγος, είναι άμεσος και καθημερινός που αγγίζει τον θεατή.

Το «θέμα» του έργου είναι η επιχείρηση «εισαγωγής και εκμετάλλευσης νέγρων», που οργανώνεται όπως ακριβώς μια καλοστημένη παρτίδα. Ο Φώντας έχει προβλέψει λεπτομερώς την κάθε φάση: από την προσέγγιση του Συμεωνίδη, μέχρι τον τελικό προορισμό του «εισαγόμενου» εργατικού δυναμικού από την Αφρική. Η επιχείρηση είναι ένα παιχνίδι δοσοληψίας – πιο σωστά αγοραπωλησίας– και εκμετάλλευσης από το οποίο όλοι, κατά τον Φώντα, θα βγουν κερδισμένοι. Οι δύο ήρωες θα κερδίσουν χρήμα και δόξα, θα ξεχωρίσουν από το πλήθος, θα αποκτήσουν ονοματεπώνυμο σε μια σφραγίδα, θα μπορέσουν να αναδείξουν την πραγματική τους αξία.

Παρακολουθώντας το παιχνίδι από κοντά, διαπιστώνουμε ότι ο συγγραφέας με μια ιδιαίτερα διεισδυτική ματιά, παρουσιάζει όχι μονάχα τα έργα και τις ημέρες των δύο μικροαστών ηρώων αλλά και μια εικόνα της σύγχρονης νεοελληνικής πραγματικότητας. Μπορούμε έτσι να παρακολουθήσουμε πώς διαγράφεται στο έργο η πραγματικότητα αυτή μέσα από μια ανάγνωση των διαφορετικών χώρων και του τρόπου που αυτοί συνδέονται με την ιστορία των πρωταγωνιστών και των υπόλοιπων – απόντων – προσώπων.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 17:26
επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ