Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων Πρόσκληση για συμμετοχή σ’ αυτές.

73 xronia apo to Kalavritino OlokautomaΔίνουμε, σήμερα, στη δημοσιότητα, το αναλυτικό και πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης, για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, με τον τίτλο «Με τη μνήμη ζωντανή», οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, από την κοινότητα της Ζαχλωρούς και τελειώνουν στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, με τις εκδηλώσεις του Σκακιστικού Ομίλου Καλαβρύτων, προς τιμήν του Ολοκαυτώματος, κορυφώνονται δε, κατά το τριήμερο, από 10 έως 13 Δεκεμβρίου 2016, με τις εκδηλώσεις και το μνημόσυνο στη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.
Προσκαλούμε δε, όλους τους πολίτες, Καλαβρυτινούς και μη, τους απογόνους των θυμάτων, τους νέους και τις νέες, τους επισήμους, να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις μας αυτές και να τιμήσουν με την παρουσία τους το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

Οι φετινές εκδηλώσεις, εκτός, από τα καθιερωμένα μνημόσυνα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:
1. Αγώνα δρόμου θυσίας, 10.000 μέτρων, από τις μαρτυρικές κοινότητες Ρογών και Κερπινής, στα Καλάβρυτα, που συνδιοργανώνεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την περσινή επιτυχία του, με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που θα γίνει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016, στις 12:00 το μεσημέρι.
2. Προβολή, το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, στις 07:00 το απόγευμα, του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Στους νεκρούς της Λευτεριάς», με σπάνια ντοκουμέντα και αφηγήσεις 50 κατοίκων, από τα Καλάβρυτα και τα χωριά μας – πολλοί από τους οποίους σήμερα, δε βρίσκονται στη ζωή – για τα τραγικά γεγονότα, που σημάδεψαν το Δεκέμβρη του 1943, την περιοχή μας. Δημιουργοί αυτού του ιστορικού ντοκιμαντέρ, είναι οι σκηνοθέτες Γιάννης και Σπύρος Κακολύρης, με την καθοριστική συμβολή της Καλαβρυτινής, που έζησε τα γεγονότα και έθεσε, ως σκοπό της ζωής της, τη διατήρηση ζωντανής της μνήμης τους και την ανάδειξή τους, μέσα και από τη δημιουργία του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, Γιώτας Κωνσταντοπούλου – Κολλιοπούλου.
3. Τη συναυλία, από το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (Κ.Ο.Α.), που θα γίνει, την παραμονή της επετείου του ολοκαυτώματος, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, στις 7:00 το απόγευμα, στα Καλάβρυτα.
4. Τις εκδηλώσεις, για την παρουσίαση και βράβευση των ποιημάτων του Πανελλήνιου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού «ΆΘΛΟΝ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΝΑ ΣΤΡΕΦΗ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑ» και τους βυζαντινούς ύμνους, από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, της Μητρόπολης Καλαβρύτων, υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδάσκαλου και πρωτοψάλτη Βασίλη Καλογερόπουλου (Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, 7:00 μ.μ., Καλάβρυτα), την έναρξη αφιερώματος – έκθεσης, από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, με τίτλο «Οι πόλεμοι δεν έχουν νικητές», εικόνες – Μαρτυρίες – Ιστορία, με τιμώμενες χώρες Ιαπωνία – Πολωνία – Τσεχία, με έναρξη στις 10 Δεκεμβρίου (ώρα 10:00 π.μ.) και λήξη, στις 8 Ιανουαρίου 2017, της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, στην Αθήνα, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 70) στις 24 Νοεμβρίου 2016, της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, στην πλατεία Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στην Αθήνα (Φρειδερίκου Σμιθ και Λαγουμιτζή, στο Νέο Κόσμο, Δουργούτι, πίσω από το ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL), τις εκδηλώσεις στην Κλειτορία, στις 14 Δεκεμβρίου 2016 και του Σκακιστικού Ομίλου Καλαβρύτων (ΣΕΠΟΚΕ), στις 17 και στις 18 Δεκεμβρίου.
Ενημερώνουμε, επίσης, ότι, κατά τις ημέρες, από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί, στα Καλάβρυτα και το 17ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ), σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα, που θα κυκλοφορήσει η ΠΑΣΥΝΟ και στις δράσεις του οποίου, περιλαμβάνεται και η απόδοση τιμής και μνήμης, από τους συνέδρους νοσηλευτές, στους νεκρούς του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, με επισκέψεις τους στον Τόπο της Εκτέλεσης και στο Δημοτικό μας Μουσείο.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης, για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, έχει ως εξής:

73 xronia 1

73 xronia 2

73 xronia 3

73 xronia 4

73 xronia 5

73 xronia 6

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 20:18
επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ