Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

«Η τέχνη στη φύση του φαραγγιού» Εκδήλωση για τον Οδοντωτό

faragi bouraikouΤο Σάββατο, 27 Μαΐου, στις 11:30 το πρωί, στο Σταθμό του Οδοντωτού Καλαβρύτων, ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Χελμού- Βουραϊκού, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Η τέχνη στη φύση του Φαραγγιού».

Στην εκδήλωση αυτή, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα, καθηγητής Γεωλογίας, Γρηγόρης Ιατρού, θα εκφωνήσει ομιλία, με την οποία θα παρουσιάσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη φυσική ομορφιά και την σπάνια χλωρίδα και πανίδα του φαραγγιού, αλλά και του Εθνικού πάρκου Χελμού- Βουραϊκού. Όσοι παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ολοκληρωμένη παρουσίαση, συνοδευόμενη από εντυπωσιακό οπτικό υλικό, για ένα από τα «διαμάντια» της περιοχής μας.

Σκοπός της εκδήλωσης, με την οποία ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των γιορτών «Εν Συρμώ» του Οδοντωτού, είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας και του φαραγγιού Χελμού- Βουραϊκού, να απολαύσουν ένα νοητό ταξίδι στην εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή που ακολουθεί ο Οδοντωτός, να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία των σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας, που φιλοξενούνται κατά μήκος του φαραγγιού και να συμπληρώσουν την εμπειρία τους από τη διαδρομή του Οδοντωτού, μέσα από μία προσέγγιση της φύσης σαν έργο τέχνης.

Οι μέχρι τώρα εκδηλώσεις του προγράμματος «Εν Συρμώ» έχουν προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον Καλαβρυτινών και Αιγιαλέων, καθώς και επισκεπτών, και έχουν στεφθεί με επιτυχία. Το ίδιο προσδοκούμε ότι θα συμβεί και με την τελευταία αυτή εκδήλωση, στην οποία οι συνεργαζόμενοι φορείς, ο Δήμος Καλαβρύτων και οι συνεργαζόμενοι φορείς προσκαλούν το κοινό, το πρωί του Σαββάτου.

Ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτού- Καλαβρύτων «μας ταξιδεύει, μας ενώνει, μας εμπνέει» και μέσα από την ένωση αυτή, που αποδεικνύεται και από την αποτελεσματική συνέργεια Δήμου και Φορέα, όλοι οι συμμετέχοντες, εισηγητές και διοργανωτές, αφιέρωσαν την έμπνευσή τους και θα συνεχίσουν να σας «ταξιδεύουν» και την επόμενη χρονιά, καθώς, έπειτα από την εκδήλωση του Σαββάτου, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τον Μάιο του 2018.
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους στην εκδήλωση αυτή.

επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ