Menu
Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού των Καλαβρύτων.

Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του…

Η μεγάλη ημέρα έφτασε.Ξεκ...

Τα λόγια γίνονται πράξεις. Χρηματοδότηση έργων σε Πλανητέρο, Κάστρο και Σειραίο (ποταμό).

Τα λόγια γίνονται πράξεις. Χρηματοδ…

Αντιπλημμυρικό έργο στο...

Σε ένα μήνα, η δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαβρύτων

Σε ένα μήνα, η δοκιμαστική λειτουργ…

Σε ένα μήνα, η δοκιμαστικ...

Ένα στάδιο, ένα βήμα, πριν, από τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαβρύτων.

Ένα στάδιο, ένα βήμα, πριν, από τη …

Ένα στάδιο, ένα βήμα, π...

Ένα μεγάλο έργο, ο βιολογικός καθαρισμός Καλαβρύτων, ολοκληρώνεται.

Ένα μεγάλο έργο, ο βιολογικός καθαρ…

Αρχίζει, η προετοιμασία...

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα για το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαβρύτων.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα …

Με εντατικούς ρυθμούς εξε...

Τα Καλάβρυτα αποκτούν Βιολογικό Καθαρισμό - Ξεκινά η κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων

Τα Καλάβρυτα αποκτούν Βιολογικό Καθ…

Ένα σημαντικό βήμα για ...

Πως θα είναι η Κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων την Άνοιξη - Φωτό

Πως θα είναι η Κεντρική πλατεία των…

Παρουσίασε σήμερα ο Δήμος...

Prev Next

Δελτία Τύπου

Από 12 έως 21 Ιανουαρίου 2018, ΔΕΝ ΘΑ λειτουργούν, το Δημοτολόγιο και το Πληροφοριακό Σύστημα των Ληξιαρχείων, του Δήμου Καλαβρύτων

dimotologio lixiarxeioΑνακοινώνεται, στους πολίτες του Δήμου Καλαβρύτων και σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, σύμφωνα με όσα μας επιβάλλει, η υπ’ αριθμ. 1/2018 εγκύκλιος του Υπουργού Εσωτερικών, (ΑΔΑ: ΩΞΓΧ465ΧΘ7-4ΛΚ, http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/egkTadk01-08012018.pdf), λόγω των εργασιών μετάπτωσης των δεδομένων του Δημοτολογίου και του Ληξιαρχείου του Δήμου Καλαβρύτων, όπως και όλων των Δήμων της χώρας, στο «Μητρώο Πολιτών», ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, από 12 έως και 21 Ιανουαρίου 2018, το Δημοτολόγιο και το πληροφοριακό σύστημα των Ληξιαρχείων του Δήμου Καλαβρύτων.

Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση του Δημάρχου Καλαβρύτων για την απώλεια του ιστορικού – ερευνητή, Δημήτρη Κανελλόπουλου

lazourasΟ Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γεώργιος Λαζουράς, πληροφορηθείς το θάνατο του ιστορικού – ερευνητή, Δημήτρη Κανελλόπουλου, δήλωσε: «Ο Δασοπόνος, Δημήτρης Κανελλόπουλος, αφιέρωσε τον μεγαλύτερο και πολυτιμότερο χρόνο, από τη ζωή του, για να συλλέξει στοιχεία, να αναδείξει και να προβάλλει το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και κατέστη, έτσι, ιστορικός – ερευνητής, για το Ολοκαύτωμα και τα Καλάβρυτα.

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 1ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΤΟΥΣ 2017 ΥΠΟΜΕΤΡΟΥ 4.1 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ»

dentrakiΚαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους, φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα και συλλογικά σχήματα, να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο των δράσεων 4.1.1: «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3: «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Διαβάστε περισσότερα...

Αναβάλλεται η εκδήλωση με τη χορωδία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

ekkl kalavrytaΗ προγραμματισμένη, για σήμερα, το απόγευμα, μουσική εκδήλωση, στην Κεντρική Εκκλησία Καλαβρύτων, με τη Βυζαντινή - Παραδοσιακή Χορωδία του Ε.Α.Π., αναβάλλεται, λόγω των καιρικών συνθηκών και της δυσχέρειας, μετακίνησης της χορωδίας, με λεωφορείο, από την Πάτρα, στα Καλάβρυτα.

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

sxoleio kalavritonΚλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων, σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, έντονης χιονόπτωσης, που πλήττει την περιοχή μας. Η μετακίνηση των μαθητών, προς και από τα σχολεία, παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες, καθώς τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας, με τα οποία μετακινείται η πλειοψηφία των μαθητών, δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ και η μεταφορά των μαθητών με τα ΤΑΞΙ, παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες και καθίσταται αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις.


Η απόφαση ελήφθη, από τον Προέδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων και Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών κ. Νικολάου Μαγκαφά, υπευθύνου του Δήμου Καλαβρύτων για τα θέματα παιδείας, ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή τροφίμων και προϊόντων από το Δήμο Καλαβρύτων, στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

dianomi trofimonΣυνεχίζεται η διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του Δήμου Καλαβρύτων, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και έχει εγκριθεί η αίτησή τους. Η διανομή γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Επισιτιστική Βοήθεια και Βασική Υλική Συνδρομή - ΤΕΒΑ". Τα νοικοκυριά των ωφελούμενων δικαιούχων στον Δήμο Καλαβρύτων ανέρχονται στα 144.

Διαβάστε περισσότερα...

Σε δείπνο, με την Πρέσβη και βουλευτή της Πολωνίας, παρακάθησε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων. Συζήτησαν, το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.

dinnerΟ Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, προσκλήθηκε και παρακάθησε, χθες, το βράδυ, σε δείπνο, στο εστιατόριο ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, στο Λυκαβηττό, με την Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα, κ. Άννα Μπάρμπαρζακ (Anna Barbarzak), τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στην Πολωνία και Πρόεδρο της Επιτροπής της Πολωνικής Βουλής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, κ. Αρκάδιο Μούλαρσυκ (Arkadiusz Mularczyk), και τη μορφωτική ακόλουθο της Πρεσβείας της Πολωνίας, κ. Ιουστίνα Σλόβικ (Justyna Slowik).

Διαβάστε περισσότερα...

Δέσμευση Σκουρλέτη, για Ολοκλήρωση Νέου Δημαρχείου και Πολιτιστικού Κέντρου Καλαβρύτων

laz skourletis dimarxeioΟ Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με την ευκαιρία της προχθεσινής επίσκεψής του στα Καλάβρυτα και μετά το πέρας των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, στο συγκλονιστικό Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, στις οποίες παρέστη και εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ξεναγήθηκε από το Δήμαρχο Καλαβρύτων, Γιώργο Λαζουρά, το βοηθό Δημάρχου, Σπύρο Σοκορέλη, τους τεχνικούς και τους αναδόχους των έργων, στα δύο (2) σημαντικά κτιριακά έργα, τοπόσημα των Καλαβρύτων, που εκτελούνται και ολοκληρώνονται στο Δήμο μας: α) το Νέο Δημαρχείο Καλαβρύτων, στο κτίριο του παλαιού διοικητηρίου – παλαιών δικαστηρίων και β) το Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο (που ήταν, γιαπί, για 20, περίπου, χρόνια).

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

provata voskotoposΣε συνέχεια προηγούμενων προσκλήσεων και ανακοινώσεων μας, σας καλούμε, να σπεύσετε να προσέλθετε, το ταχύτερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση, το αργότερο, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Δημαρχείο Καλαβρύτων (υπεύθυνες οι κυρίες Χρύσα Παπαδάτου και Ευσταθία Κάτρη, στα τηλέφωνα 26923 60413, 406,400) ή στο Δημοτικό Κατάστημα Κλειτορίας (υπεύθυνη η κ. Παναγιώτα Ράπανου) ή στο Δημοτικό Κατάστημα Αροανίας (υπεύθυνη η κ. Κυριακή Σιαμά – Τακτικού) ή στο Δημοτικό Κατάστημα Δάφνης (υπεύθυνοι οι κ.κ. Θεοδώρα Ασημακοπούλου και Κων/νος Ματσούκας), προκειμένου να ενημερωθείτε και να λάβετε, ενυπόγραφα, γνώση, όλων των στοιχείων και των πληροφοριών της κατανεμηθείσας, σε εσάς, έκτασης βοσκοτόπων, έτους 2016 και 2017 να υπογράψετε σε δύο (2) αντίτυπα, τα σχετικά έντυπα κατανομής επιλεξιμότητας, να παραλάβετε το ένα από αυτά και να καταβάλλετε το προκύπτον, από αυτά, συνολικό μίσθωμα, στον υπ’ αριθμόν 225/004719-86 λογαριασμό, στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και στον κωδικό ΚΑΕ: 3418.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ