Menu
Ένα στάδιο, ένα βήμα, πριν, από τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαβρύτων.

Ένα στάδιο, ένα βήμα, πριν, από τη …

Ένα στάδιο, ένα βήμα, π...

Ένα μεγάλο έργο, ο βιολογικός καθαρισμός Καλαβρύτων, ολοκληρώνεται.

Ένα μεγάλο έργο, ο βιολογικός καθαρ…

Αρχίζει, η προετοιμασία...

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα για το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαβρύτων.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα …

Με εντατικούς ρυθμούς εξε...

Τα Καλάβρυτα αποκτούν Βιολογικό Καθαρισμό - Ξεκινά η κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων

Τα Καλάβρυτα αποκτούν Βιολογικό Καθ…

Ένα σημαντικό βήμα για ...

Πως θα είναι η Κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων την Άνοιξη - Φωτό

Πως θα είναι η Κεντρική πλατεία των…

Παρουσίασε σήμερα ο Δήμος...

Αποπεράτωση και Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Καλαβρύτων

Αποπεράτωση και Ανάπλαση του Ιστορι…

Ένα μεγάλο έργο για την π...

Τη Δευτέρα, 22 Απρίλη 2013, ξεκινά, η ανακύκλωση στο Δήμο Καλαβρύτων

Τη Δευτέρα, 22 Απρίλη 2013, ξεκινά,…

Τα Καλάβρυτα, η Κλειτορία...

Διαχειριστική Επάρκεια Τύπου A' και Τύπου Β'

Διαχειριστική Επάρκεια Τύπου A' και…

O Δήμος Καλαβρύτων από τι...

Prev Next

Δελτία Τύπου

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις στα Καλάβρυτα, στις 9 έως 11 Μαΐου. Τηλεφωνείστε για ραντεβού.

ofthalmogikoΤην Τρίτη, 9 Μαΐου έως και την Πέμπτη 11 Μαΐου, θα διενεργηθούν στα Καλάβρυτα, στο χώρο του Τουριστικού Περιπτέρου στην Κεντρική Πλατεία, δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις, από τον Ελληνικό Οργανισμό Πρόληψης και Διάγνωσης Προβλημάτων Όρασης και τον Οφθαλμίατρο Δόκτορα Σπύρο Γαληνό, μια προσφορά οφθαλμολογικών υπηρεσιών που αναζήτησε, διερεύνησε και αποδέχθηκε ο Δήμος Καλαβρύτων και την προσφέρει δωρεάν, στους κατοίκους του, στα Καλάβρυτα και στα χωριά μας.

Στις 9 έως 11 Μαΐου, οι δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις, θα γίνουν στα Καλάβρυτα (στο Τουριστικό Περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία) και θα ακολουθήσουν και άλλες εξετάσεις και στις άλλες δημοτικές ενότητες.

Διαβάστε περισσότερα...

Σύγχρονοι χώροι υγιεινής στο Γυμνάσιο Καλαβρύτων

toual magkΟλοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν σε χρήση των μαθητών – μαθητριών του Γυμνασίου Καλαβρύτων οι νέες τουαλέτες, που κατασκευάσθηκαν με χρηματοδότηση της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καλαβρύτων, συνολικού κόστους 15.000,00 ευρώ, περίπου.

Οι νέες τουαλέτες, δύο αγοριών, δύο κοριτσιών και μία για άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι σύγχρονες και πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις – προδιαγραφές, που προβλέπει η νομοθεσία για μαθητές σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα Καλάβρυτα, το τηλεοπτικό σπoτ, της Έκθεσης "ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ"

ell geusiΗ κεντρική πλατεία, ο πεζόδρομος, τα αγνά, παραδοσιακά φαγητά, η γαστρονομία, το κέφι, το τραγούδι και ο πολιτισμός, των Καλαβρύτων, αποτελούν το διαφημιστικό σπoτ της έκθεσης «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ», στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Καλαβρύτων.

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ)

Σε ένα μήνα, τέλος Μαΐου, το αργότερο, πρέπει να εξοφληθεί στο Δήμο Καλαβρύτων, η βεβαιωθείσα δαπάνη κατασκευής των εξωτερικών διακλαδώσεων, για την έναρξη της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαβρύτων.
• Όσοι οφείλουν να σπεύσουν να εξοφλήσουν.

biol 20171

Καλούνται, όσοι, από τους ιδιοκτήτες ακινήτων των Καλαβρύτων, δεν έχουν, ακόμη – παρά την παράταση που δόθηκε από το Δήμο Καλαβρύτων – εξοφλήσει τη βεβαιωθείσα σ’ αυτούς δαπάνη σύνδεσης και κατασκευής των εξωτερικών διακλαδώσεων, να προσέλθουν το ταχύτερο στο Δήμο Καλαβρύτων ή στις συμβεβλημένες μ’ αυτόν τράπεζες (ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΕΛΤΑ) και να εξοφλήσουν, άμεσα, τις οφειλόμενες, από αυτούς και βεβαιωθείσες δαπάνες κατασκευής των εξωτερικών διακλαδώσεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες του Δήμου Καλαβρύτων να συμμετάσχουν στις εκθέσεις ACHAIA Fest 2017 ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ, στην Πάτρα, 11-15 Μαΐου και ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 18-21 Μαΐου 2017.

kal ell geusiΗ προβολή και ανάδειξη και διαφήμιση των εξαιρετικών, αγνών, τοπικών, γεωργικών, κτηνοτροφικών, μελισσοκομικών και άλλων προϊόντων, η στήριξη των παραγωγών και των επαγγελματιών μας και η ενίσχυση και προώθηση των ιστορικών, αρχαιολογικών, θρησκευτικών, φυσικών, αναπτυξιακών και τουριστικών αξιοθεάτων και υπηρεσιών της περιοχής μας, αποτελεί προτεραιότητα και συνεχή επιδίωξη του Δήμου Καλαβρύτων.

Διαβάστε περισσότερα...

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών φιλοξενεί έκθεση καλλιτεχνών του εξωτερικού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

arxaio mous patronΓια πρώτη φορά το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών φιλοξενεί έκθεση καλλιτεχνών του εξωτερικού. Πρόκειται για ομάδα Αυστριακών φωτογράφων με επικεφαλής τους κκ. René Triebl και Walter H. Müller που αναδεικνύουν μια αισιόδοξη θέαση της ζωής μέσα από την ομορφιά και τη μαγεία της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας την αισθητική αξία του κόσμου όπου ζούμε.

Διαβάστε περισσότερα...

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων.

laz kede ektaktiΟ Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, συμμετείχε στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, που έγινε, προχθές, Δευτέρα 3 Απριλίου, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, στην Αθήνα, για τη μεταρρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Χώρας με την τεράστια περικοπή θεσμοθετημένων πόρων και τη μείωση της χρηματοδότησής τους, την ίδια ώρα, που “φορτώνονται” με επιπλέον αρμοδιότητες και ευθύνες, χωρίς όμως να τους αποδίδονται και οι επιβαλλόμενοι από το Σύνταγμα της Χώρας πόροι.

Διαβάστε περισσότερα...

Έντονη αντίδραση του Δημάρχου Καλαβρύτων για την μετακίνηση της δασκάλας από το σχολείο Σκεπαστού.

skepastolaz 2Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, έχει αποστείλει, ήδη από την περασμένη Τρίτη, 28 Μαρτίου – αμέσως μόλις του έγινε γνωστό το πρόβλημα, από τον Πρόεδρο της κοινότητας Σκεπαστού κ. Στέλιο Μούσκα – έγγραφό του, προς την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, με το οποίο, της μεταφέρει την αναστάτωση των γονέων του Σκεπαστού για την ξαφνική και στο μέσο της χρονιάς μετακίνηση της μίας δασκάλας, από το Δημοτικό σχολείο Σκεπαστού στο Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, και της ζητά, να επανεξετάσει την απόφασή της αυτή και να επαναφέρει, τη δασκάλα ή άλλο δάσκαλο, στο Δημοτικό Σχολείο Σκεπαστού για να μπορέσει αυτό να λειτουργήσει και να προσφέρει ικανοποιητικό επίπεδο μόρφωσης στους μαθητές του.

Διαβάστε περισσότερα...

Ακύρωση και αναστολή των δασικών χαρτών, ζητά, από το Συμβούλιο Επικρατείας, ο Δήμος Καλαβρύτων.

laz epikrateias2Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, σε εκτέλεση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσε, σήμερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τις θέσεις – απόψεις του Δήμου Καλαβρύτων και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν, προκειμένου να υποστηριχθούν, η αίτηση ακυρώσεως και η αίτηση αναστολής, που έχει, ασκήσει ο Δήμος Καλαβρύτων, με τις οποίες ζητά την αναστολή και την ακύρωση, όλων των διοικητικών πράξεων που αφορούν στην πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών, στην περιφέρεια του Δήμου Καλαβρύτων.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ