Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Σύσκεψη για τα μέτρα προφύλαξης και αντιμετώπισης του κορονοϊού, στο Δημαρχείο Καλαβρύτων.

koronoios kalavritaΕυρεία σύσκεψη για τα μέτρα προφύλαξης και αντιμετώπισης του κορονοϊού, έγινε σήμερα Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 στο Δημαρχείο Καλαβρύτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Νασιώτης, οι Αντιδήμαρχοι, Δ.Ε. Καλαβρύτων κ. Σπύρος Καούρης, Δ.Ε. Κλειτορίας κ. Σωτήρης Δουκλιάς, Δ.Ε. Παϊων κ. Γιώργος Ροδόπουλος, τα στελέχη του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", τα στελέχη του “Κέντρου Κοινότητας” του Δήμου Καλαβρύτων και ο Διευθυντής Υπηρεσιών του Δήμου Καλαβρύτων κ. Κωνσταντίνος Παυλόπουλος.

Έγινε πλήρης ενημέρωση για την μέχρι τώρα κατάσταση, από τον ιατρό και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ. Νασιώτη, αξιολογήθηκαν οι δομές του Δήμου και αποφασίστηκε η λήψη νέων προληπτικών μέτρων σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου “Βοήθεια στο Σπίτι” και “Κέντρο Κοινότητας” θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, ώστε να ενημερώνουν και να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες των κατοίκων και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων.

Για την υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” αποφασίστηκε,
• η προμήθεια ατομικών αντισηπτικών και δωρεάν παροχή τους σε ευπαθείς ομάδες
• ο εφοδιασμός της υπηρεσίας με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, για την ασφάλεια των στελεχών αλλά και των πολιτών που καθημερινά εξυπηρετούνται.

Σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων, το Νοσοκομείο Καλαβρύτων και οι εμπλεκόμενες δομές υγείας θα εφαρμόσουν το σχετικό πρωτόκολλο όπως ορίστηκε από τον ΕΟΔΥ.

Απολυμάνσεις θα γίνονται άμεσα στους χώρους ευθύνης του Δήμου που προβλέπεται, όταν παραστεί ανάγκη.
Θα τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες υγιεινής και θα λαμβάνονται όλα τα αναγκαία και προληπτικά μέτρα στις υπηρεσίες του Δήμου, ιδιαίτερα εκεί όπου εξυπηρετείται το κοινό.

Αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις στους κλειστούς χώρους του Εθνικού- Δημοτικού Γυμναστηρίου.

Οι υπάλληλοι του Δήμου, όπου είναι εφικτό, θα μπορούν να εργάζονται απομακρυσμένα με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Οι Αντιδήμαρχοι θα έχουν την ευθύνη από πλευράς Δήμου της ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών και το συντονισμό.

Τέλος ενημερώνουμε ότι από 7-3-2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό.

επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ