Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 11-07-2023

dimotiko neo dimarheioΣας προσκαλούμε σε 8η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 11η του μηνός Ιουλίου του έτους 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30, που θα γίνει στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, με φυσική παρουσία και δια τηλεδιάσκεψης (μικτή), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 4 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87 7.6.2010, τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 5043/2023 και την εγκύκλιο αριθμ. 488 του Υπουργείου Εσωτερικών με Α.Π.:35496/25-4-2023 (ΑΔΑ: 6ΖΟΞ46ΜΤΛ6-6ΡΨ), με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Περί τροποποίησης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, οικον. έτους 2023.

2. Περί συμμετοχής αντιπροσωπείας του Δήμου Καλαβρύτων στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Μόρφου της Κύπρου με τίτλο «ΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΟΡΦΟΥ» και έγκρισης μετάβασης των εκπροσώπων του Δήμου Καλαβρύτων στις εκδηλώσεις (06-09 Οκτωβρίου 2023), στον αδελφοποιημένο Δήμο Μόρφου της Κύπρου».

3. Περί της από 26/6/2023 επιστολής ωφελούμενων κοινωφελούς εργασίας (ΔΠ2/2022) για παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους κ.λ.π., τουλάχιστον μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 και έκδοσης σχετικού ψηφίσματος.

4. Περί του από 26-6-2023 εγγράφου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και της ΚΕΔΕ για τη δράση: «ΟΜΠΡΕΛΑ-Ενημέρωση Κοινού & Εμβολιασμοί σε Δήμους» στις 29 και 30 Ιουλίου 2023 στα Καλάβρυτα και στήριξης από το Δήμο.

5. Περί έγκρισης Γνώμης της Διευθύνουσας Υπηρεσίας για την παράταση της συμβατικής προθεσμίας του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» του Δήμου Καλαβρύτων.

6. Περί λήψης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, επί της γνώμης της Επιτροπής για την Ονομασία & Μετονομασία Συνοικιών, Οδών και Πλατειών Ν. Αχαΐας, (Πρακτικό Επιτροπής 22/03/2023). (Σχετική η υπ’ αριθ. 11/22-07-2022 εισήγηση-απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Καλαβρύτων, για την ονομασία ανωνύμων δημοτικών οδών στην επέκταση του νέου Σχεδίου πόλεως των Καλαβρύτων στην περιοχή «Βάλτος» και ανωνύμου οδού εντός του οικισμού Αγίας Βαρβάρας των Καλαβρύτων.

7. Περί της αρνητικής γνώμης της Επιτροπής για την Ονομασία & Μετονομασία Συνοικιών, Οδών και Πλατειών Ν. Αχαΐας (Πρακτικό Επιτροπής 22/03/2023), επί της αριθ. 11/22-07-2022 εισήγησης-απόφασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Καλαβρύτων για: α) την μετονομασία της δημοτικής οδού Βασιλέως Κων/νου εντός του σχεδίου πόλεως Καλαβρύτων, σε Οδό 21ης Μαρτίου και β) ονομασία της ανωνύμου δημοτικής οδού στην επέκταση του νέου Σχεδίου πόλεως των Καλαβρύτων στην περιοχή «Βάλτος» μεταξύ των Ο.Τ. (16) και (15) [από Οδό Γιάννη και Λένας Κουτσοχέρα νότια, μέχρι περιμετρική Οδό Νεμέτσκας βόρια], σε Οδό Μαριούπολης, και λήψης νέας απόφασης για την αναγκαιότητα της ως άνω μετονομασίας και ονομασίας αντίστοιχα, των δύο δημοτικών αυτών οδών.

8. Περί αναγκαιότητας ονομασίας δημοτικών οδών και πλατειών στον οικισμό Κερτέζης της Κοινότητας Κερτέζης, Δ.Ε. Καλαβρύτων του Δήμου Καλαβρύτων. (Σχετική η υπ’ αριθμ. 4/2022 απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Κερτέζης).

9. Περί εφαρμογής της υπ’ αριθ. Α258/2022 Απόφασης του Β΄ Τριμελούς Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Πατρών.

10. Περί έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής κατά π. Νεκταρίου Πέττα, για ιδιοποίηση τμήματος δημοτικού-κοινοτικού δρόμου, αυθαίρετης κατασκευής επί του κοινοτικού κτιρίου και τοποθέτησης οικοδομικών υλικών και μεταλλικών τοιχοπετσαμάτων στην Κοινότητα ΄Αρμπουνα της ΔΕ Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων.

11. Περί της από 19/06/2023 αίτησης του κ. Ιωάννη Χρυσανθόπουλου για μίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση του χώρου στον πρώην ΧΑΔΑ Κοινότητας Αγριδίου Δ.Ε. Αροανίας Δήμου Καλαβρύτων.

12. Περί πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, Ιούλιο και Αύγουστο 2023.

13. Περί παραχώρησης χώρου για την πολιτιστική εκδήλωση «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ» που διοργανώνει η Π.Δ.Ε. – Π.Ε. Αχαΐας.

14. Περί επιχορήγησης πολιτιστικών συλλόγων.

15. Περί καθορισμού χώρων, όρων, τελών κ.λ.π., της τριήμερης εμποροπανήγυρης 31/8, 1/9 και 2/9 2023 στα Τριπόταμα της Kοινότητας Ψωφίδας, Δημοτικής Ενότητας Αροανίας του Δήμου Καλαβρύτων.

16. Περί καθορισμού χώρου και τελών εμποροπανήγυρης Σεπτεμβρίου 2023 στην πόλη των Καλαβρύτων, του Δήμου Καλαβρύτων.

17. Περί καθορισμού χώρου και τελών εμποροπανήγυρης Σεπτεμβρίου 2023 στην πόλη της Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων.

18. Περί διαγραφής χρεών.

19. Περί κρίσεως, του ακινήτου ιδιοκτησίας κ.κ. Μαριάνας χήρας Ανδρέα Συριόπουλου το γένος Κλεάνθη Τζέμου και Γιολάντας συζ. Κων/νου Μενούνου το γένος Κλεάνθη Τζέμου, ευρισκομένου στο κέντρο της Κοινότητας Κλειτορίας, ως του μοναδικού κατάλληλου για την
εκπλήρωση του δημοτικού σκοπού δημιουργίας δημοτικής παιδικής χαράς, περί ορισμού δύο
(2) δημοτικών συμβούλων για τη συγκρότηση της Επιτροπής καθορισμού του Τιμήματος, περί συγκρότησης επιτροπής καταλληλόλητας του προς αγορά ακινήτου για δημιουργία παιδικής χαράς και περί της απευθείας αγοράς του ακινήτου αυτού.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΑΣΙΩΤΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- κ. ΔΗΜΑΡΧΟ, παρακαλούμενο να παραστεί στη συνεδρίαση.
- κ. κ. Προέδρους Κοινοτήτων Δήμου Καλαβρύτων, προσκαλούμενους να παραστούν στη συνεδρίαση.
- ανωτέρω αιτούντες.
- π. Νεκτ. Πέττα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
1. Στους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους που αποστέλλεται η Πρόσκληση όπως προβλέπεται, για να λάβουν γνώση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, θα ακολουθήσει έγκαιρη αποστολή της εισήγησης αυτών.
2. Στους κ. κ. Προέδρους Κοινοτήτων Δήμου Καλαβρύτων που αποστέλλεται η Πρόσκληση όπως προβλέπεται, για να λάβουν γνώση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
3. Η πρόσκληση αυτή δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα του Δήμου μας: kalavrita.gr

επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ