Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού των Καλαβρύτων.

Η μεγάλη ημέρα έφτασε.
Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού των Καλαβρύτων.
Από την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, να συνδέονται και να ενώνονται οι αποχετεύσεις των Καλαβρύτων, με το δίκτυο αποχέτευσης.

viologik 1

Η μεγάλη ημέρα, έφτασε. Η μεγάλη ημέρα που περίμεναν, χρόνια και χρόνια, οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων, έφθασε.

Ένα όνειρο, μια απαίτηση, μια διεκδίκηση, ένα σύγχρονο έργο, έγινε πραγματικότητα.

Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού των Καλαβρύτων.

Από την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017, ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Καλαβρύτων και αρχίζει να δέχεται τα αστικά λύματα των κατοίκων, των καταστημάτων και των επιχειρήσεων της πόλης των Καλαβρύτων, τα οποία θα επεξεργάζεται βιολογικά, ώστε να μη ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και το μοναδικό και υπέροχο περιβάλλον μας.

Την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, όλοι οι κάτοικοι και επαγγελματίες των Καλαβρύτων, οι οποίοι, έχουν κατασκευάσει τις εσωτερικές συνδέσεις τους, σύμφωνα με την, από 19 Σεπτεμβρίου 2017, ανακοίνωση του Δήμου μας, μπορούν και πρέπει να τις συνδέσουν, με το, μπροστά από την ιδιοκτησία τους, ευρισκόμενο φρεάτιο, ώστε τα λύματά τους, να διοχετεύονται στον αγωγό αποχέτευσης και μέσω αυτού, στο βιολογικό καθαρισμό Καλαβρύτων.

Επισημαίνεται και τονίζεται ιδιαίτερα ότι:

1. Η σύνδεση των αποχετεύσεων των ακινήτων (σπιτιών, καταστημάτων, ξενοδοχείων, κ.λ.π.) με το δίκτυο και τον αγωγό αποχέτευσης, είναι, υποχρεωτική, από το νόμο για όλους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των Καλαβρύτων.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες, αμέσως, μόλις συνδεθούν, πρέπει να ενημερώνουν ΑΜΕΣΑ, το Δήμο Καλαβρύτων στα τηλέφωνα 26923 60401, 414, 415, ώστε, η Τεχνική Υπηρεσία να ελέγχει και να πιστοποιεί τη σύνδεσή τους.

2. Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων, δεν έχουν, ακόμη – παρά την πάροδο δύο (2) περίπου μηνών, από την ανακοίνωση μας, της 19 Σεπτεμβρίου 2017 – κατασκευάσει τις εσωτερικές συνδέσεις τους, από τον κεντρικό σωλήνα (απόληξη) της αποχέτευσης τους, μέχρι το εξωτερικό φρεάτιο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.

3. Συνεργεία από υπαλλήλους και ειδικούς του Δήμου μας, θα πραγματοποιούν, από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, καθημερινούς και συνεχείς ελέγχους και θα ελέγχουν και θα καταγράφουν, τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, που συνδέθηκαν, ώστε να καταχωρείται η σύνδεσή τους και να εκπληρώνουν έτσι, την υποχρέωση τους, να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης.

4. Όσοι, από τους ιδιοκτήτες ακινήτων των Καλαβρύτων καθυστερούν ή αργούν ή αρνούνται να συνδεθούν, με το δίκτυο αποχέτευσης και να διοχετεύουν τα αστικά λύματα στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού, θα αντιμετωπίσουν τις νόμιμες κυρώσεις, που περιλαμβάνουν διοικητικά πρόστιμα, αστικές αξιώσεις και ποινικές αναφορές.

Όλοι, είναι ανάγκη και πρέπει να συνδέσουμε τις αποχετεύσεις μας, με το δίκτυο αποχέτευσης και να στέλνουμε τα αστικά λύματά μας στο νέο, σύγχρονο και αξιόπιστο βιολογικό καθαρισμό Καλαβρύτων.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, 1) και προστατεύουμε το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα των Καλαβρύτων, 2) και αποφεύγουμε πρόστιμα και κυρώσεις.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επίσης, αποκτά τη λειτουργικότητά του, αποδίδει και επιτελεί το σκοπό της κατασκευής του, ένα, έργο, για την κατασκευή του οποίου, το Ελληνικό Δημόσιο, με την καθοριστική συνδρομή και ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ταμείο ΕΠΕΡΑΑ), εδαπάνησε, το σημαντικό ποσό των 12.000.000 ευρώ, περίπου- και, μάλιστα, τώρα, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης-, για να εξυπηρετεί τους κατοίκους των Καλαβρύτων, να καλυτερεύσει τη ζωή τους και να προστατεύσει το περιβάλλον τους, ένα έργο, που, ενστερνίσθηκε, προώθησε, επέβλεψε και επιτάχυνε ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική Αρχή, με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη και διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 15:24
επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ