Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 197 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Τα Καλάβρυτα και οι Καλαβρυτινοί πρωτοπόροι, στους Εθνικούς αγώνες.

MARDAS LAZOURASΔίνουμε, σήμερα, στη δημοσιότητα, το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων, για τα 197 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στην Αγία Λαύρα, την απελευθέρωση της πόλης των Καλαβρύτων – της πρώτης πόλης στην Ελλάδα, που απελευθερώθηκε – και τα προεπαναστατικά επεισόδια, στο Λιβάρτζι, στη Φροξυλιά Τουρλάδας και στη Χελωνοσπηλιά Λυκούριας.

Με την ευκαιρία, της ανακοίνωσης του προγράμματος των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γεώργιος Λαζουράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα Καλάβρυτα, τα χωριά μας και οι Καλαβρυτινοί, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε, πάντα, πρωτοπόροι, στους εθνικούς αγώνες. Στα Καλάβρυτα και στην Αγία Λαύρα, πρωτάναψε η φλόγα της ελευθερίας, που, σαν αστραπή, επεκτάθηκε σε όλο το Μοριά, στη Ρούμελη, στα νησιά, στην υπόλοιπη Ελλάδα και φούντωσε στις καρδιές όλων των Ελλήνων, αποκτώντας, με αγώνες και θυσίες, την ελευθερία μας, αναγεννώντας το έθνος μας και δημιουργώντας το νέο ελληνικό κράτος.

ag laura iroo 2017Ο ιστορικός Δήμος Καλαβρύτων, τιμά και γιορτάζει, εκείνα τα πρώτα, καθοριστικά και συγκλονιστικά, επαναστατικά γεγονότα, που έγιναν στην Αγία Λαύρα, στα Καλάβρυτα και στα χωριά μας και αποτίει φόρο τιμής στους προγόνους μας, αγωνιστές της Ελευθερίας. Με τις εξαιρετικές, γλαφυρές και διδακτικές αναπαραστάσεις των γεγονότων αυτών (στα Καλάβρυτα, στην Αγία Λαύρα, στη Χελωνοσπηλιά και στο Λιβάρτζι), από νέα παιδιά του Δήμου μας και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις μας, πρωτοπορούμε, διδάσκοντας, ότι, η Ελευθερία, η εθνική ανεξαρτησία και η δημοκρατία, θέλουν, εθνική και λαϊκή ενότητα και αγώνες, για να κατακτηθούν και να διατηρηθούν.

Σας προσκαλούμε, όλους και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες μας, να συμμετάσχετε και να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις μας, αυτές».

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 13:52
επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ