Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα για το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαβρύτων.

IMG 0997Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσονται τα αναγκαία έργα για τη κατασκευή της σύγχρονης, αξιόπιστης, ασφαλούς και φιλοπεριβαλλοντικής Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) της πόλης των Καλαβρύτων.
Ένα ζωτικό, κρίσιμο και προστατευτικό του περιβάλλοντος έργο, που έλειπε από τα Καλάβρυτα, προχωρά, μέρα με τη μέρα, προς την ολοκλήρωσή του και την παράδοσή του για δοκιμαστική, αρχικά και στη συνέχεια κανονική του, λειτουργία, στις αρχές του Καλοκαιριού του 2015, σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμά του.
Το έργο αυτό, της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού Καλαβρύτων, γίνεται με ο,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στα αντίστοιχα, έργα, σε διεθνές επίπεδο κατά τρόπο που να παρέχει ασφάλεια, αξιοπιστία, λειτουργικότητα, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα και να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, χωρίς να δημιουργεί καμμιά απολύτως παρενέργεια, επιλύοντας, έτσι, το χρόνιο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων της πόλης των Καλαβρύτων.

Σήμερα, Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014, έμπειρες και καταξιωμένες τεχνικές εταιρείες και ειδικοί, με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, ξεκίνησαν να τοποθετούν στο έδαφος, όπου, θα κατασκευασθούν οι δεξαμενές και οι άλλες εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού χαλικοπασσάλους (stone piles), για να ενισχυθεί το έδαφος, να εξυγιανθεί και να γίνει περισσότερο ασφαλές.
Συνολικα, θα τοποθετηθούν τουλάχιστον 716 χαλικοπάσσαλοι (stone piles) διαμέτρου 80 cm και μεταβλητού βάθους από 5,5 μέτρα έως 10 μέτρα ανάλογα με το έδαφος, που συναντάται.
Η απολύτως αναγκαία αυτή εργασία της εξυγίανσης και της ενίσχυσης του εδάφους με χαλικοπασσάλους, ξεκίνησε, σήμερα, παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά, στελεχών της επιβλέπουσας Τεχνικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, των αναδόχων του έργου και πολλών πολιτών.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων παρακολουθώντας την ενδιαφέρουσα, πρωτότυπη και επιστημονικά και τεχνικά αξιόπιστη εργασία της κατασκευής, των πρώτων από τους τουλάχιστον 716 χαλικοπασσάλους, δήλωσε: “Εύχομαι να είναι καλορίζικο το έργο του βιολογικού καθαρισμού, για το οποίο αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε. Όπως βλέπετε, γίνεται με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, ώστε να είναι ασφαλές, αξιόπιστο και λειτουργικό για να εξυπηρετεί, με αποτελεσματικό τρόπο, τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Ταυτόχρονα προστατεύει στο μέγιστο βαθμό το περιβάλλον μας. Οι ανάδοχοι και οι εργολάβοι πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους, ώστε να μας το παραδώσουν το ταχύτερο δυνατό”.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 12:01
επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ