Menu

 

OXE LOGO

StratPlanMain

KANKATH

 SXEDIO2 

kanali you kal

AdespotaIstoselida

eservices

 

MainImageOt

 

discover site

 

Η Ανάπλαση της πλατείας της Κλειτορίας χρηματοδοτείται, με το συνολικό ποσό του 1.228.945 ευρώ, από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013»

 

lazouras kleitoria

• Ένα ζωτικό και εμβληματικό έργο για την Κλειτορία θα κατασκευασθεί, εφέτος.
• Η Κλειτορία εισέρχεται στη νέα εποχή, στον 21ο αιώνα.
• Ένα πολύχρονο αίτημα των κατοίκων της και μια προεκλογική μας δέσμευση, γίνεται πράξη.

Η εμπεριστατωμένη πρόταση και αίτηση χρηματοδότησης, που υπέβαλε στα τέλη Νοεμβρίου του 2014, ο Δήμος Καλαβρύτων, για την ένταξη στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α 2007-2013) – Μέτρο 322, της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Κλειτορίας, έγινε, αποδεκτή και με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 24083/13-02-2015 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων / Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας», εντάχθηκε και χρηματοδοτείται η εκτέλεση του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Κλειτορίας και των πέριξ αυτής κοινοχρήστων χώρων, από το παραπάνω, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με το συνολικό ποσό του 1.228.945 ευρώ, μαζί με το Φ.Π.Α.
Στο φυσικό αντικείμενο του έργου αυτού (της ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων Κλειτορίας) όπως μελετήθηκε και προτάθηκε από το Δήμο Καλαβρύτων και, αυτούσιο, εντάχθηκε προς χρηματοδότηση, αναφέρεται ότι:
«Στόχος της ανωτέρω πράξης είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των υπαρχουσών κοινόχρηστων υποδομών του οικισμού της τοπικής κοινότητας Κλειτορίας.
H συνολική αισθητική αναβάθμιση αφορά έκταση 5.600 m2 στο κέντρο του οικισμού της Κλειτορίας.
Η δράση έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα αισθητικής αναβάθμισης και διατήρησης του παραδοσιακού χρώματος του οικισμού καθώς καταλαμβάνει το σύνολο των κοινοχρήστων χώρων στο κέντρο αυτού (πλατεία – εκκλησία – πεζοδρόμια – δρόμος εξόδου).
Ο χώρος στον οποίο θα γίνουν οι εργασίες περιλαμβάνει:
• την κεντρική πλατεία της πόλης,
• τα, απέναντι από αυτή, προς Νότο, πεζοδρόμια και οδοστρώματα,
• τον αύλειο χώρο του Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου, και
• τα πεζοδρόμια και το οδόστρωμα της κεντρικής οδού που οδηγεί από το κέντρο της πόλης προς Φίλια και Τρίπολη.
Με την παρούσα μελέτη επιχειρείται η ανάδειξη του κέντρου της πόλης. Δίνεται βάρος στην ελεύθερη και ασφαλή χρήση της περιοχής τόσο από τους μόνιμους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες της.
Κυρίαρχο στοιχείο της πρότασης, αποτελεί το νερό, που συναντάται σε διάφορες μορφές (τεχνητή λίμνη, εμφανές κανάλι, καταρράκτες, κρήνες) και είναι αυτό που συνδέει τα διαφορετικά τμήματα της περιοχής μελέτης.
Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης ορίζεται από την 31/1/2015 έως την 31/12/2015.
Ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών, ορίζεται η 31.12.2015».
Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης του έργου της ανάπλασης των κοινοχρήστων χώρων (κεντρικής πλατείας) της Κλειτορίας, ανέρχεται, σε 1.228.945 ευρώ, από τα οποία 999.142,25 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του έργου και 229.802,72 ευρώ είναι ο Φ.Π.Α., επ’ αυτού.
Ολόκληρη η πίστωση αυτή (1.228.945 ευρώ) είναι διαθέσιμη στο Δήμο Καλαβρύτων, στο τρέχον έτος 2015, μέσα στο οποίο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Κλειτορίας.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, μόλις του κοινοποιήθηκε η παραπάνω απόφαση ένταξης, δήλωσε:
«Το 2015 αποτελεί ένα σημαντικό, ξεχωριστό έτος, για την Κλειτορία.
Ένα εμβληματικό έργο, για την πόλη και τους κατοίκους της, η ανάπλαση της κεντρικής της πλατείας, επιτέλους, εφέτος, θα κατασκευασθεί.
Με το διαρκή αγώνα μας, την καλά μελετημένη πρότασή μας και τις συντονισμένες και μεθοδικές ενέργειές μας, καταφέραμε να ενταχθεί και να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση αυτού του ζωτικού και συμβολικού, για την Κλειτορία, έργου, με το συνολικό ποσό του 1.228.945 ευρώ, στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013», από τα, μόλις, 20.000.000, που διέθετε, το πρόγραμμα, για ολόκληρη της Ελλάδα.
Το ποσό αυτό, πρέπει να απορροφηθεί (άρα και να ολοκληρωθεί το έργο) μέχρι τις 31-12-2015.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2015, θα θέσω, εκτός ημερησίας διάταξης, το θέμα της αποδοχής της χρηματοδότησης αυτής και των όρων της ένταξης του έργου, σ’ αυτή, ώστε, άμεσα, το ταχύτερο δυνατό, να γίνει η δημοπράτηση και η ανάδειξη του αναδόχου του έργου και να ξεκινήσει, πριν το καλοκαίρι, η κατασκευή του.
Ένα πολύχρονο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Κλειτορίας και μια βασική προεκλογική μας εξαγγελία και υπόσχεση, γίνεται πράξη.
Η όμορφη Κλειτορία, με την ανάπλαση του κέντρου της, εισέρχεται, ομορφότερη και καλύτερη, στη νέα εποχή, στον 21ο αιώνα».

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 09:42
επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ