Menu
Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού των Καλαβρύτων.

Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του…

Η μεγάλη ημέρα έφτασε.Ξεκ...

Τα λόγια γίνονται πράξεις. Χρηματοδότηση έργων σε Πλανητέρο, Κάστρο και Σειραίο (ποταμό).

Τα λόγια γίνονται πράξεις. Χρηματοδ…

Αντιπλημμυρικό έργο στο...

Σε ένα μήνα, η δοκιμαστική λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαβρύτων

Σε ένα μήνα, η δοκιμαστική λειτουργ…

Σε ένα μήνα, η δοκιμαστικ...

Ένα στάδιο, ένα βήμα, πριν, από τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαβρύτων.

Ένα στάδιο, ένα βήμα, πριν, από τη …

Ένα στάδιο, ένα βήμα, π...

Ένα μεγάλο έργο, ο βιολογικός καθαρισμός Καλαβρύτων, ολοκληρώνεται.

Ένα μεγάλο έργο, ο βιολογικός καθαρ…

Αρχίζει, η προετοιμασία...

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα για το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαβρύτων.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα …

Με εντατικούς ρυθμούς εξε...

Τα Καλάβρυτα αποκτούν Βιολογικό Καθαρισμό - Ξεκινά η κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων

Τα Καλάβρυτα αποκτούν Βιολογικό Καθ…

Ένα σημαντικό βήμα για ...

Πως θα είναι η Κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων την Άνοιξη - Φωτό

Πως θα είναι η Κεντρική πλατεία των…

Παρουσίασε σήμερα ο Δήμος...

Prev Next

Τα Καλάβρυτα αποκτούν Βιολογικό Καθαρισμό - Ξεκινά η κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων

Ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση ενός μείζονος περιβαλλοντικού ζητήματος που απασχολεί εδώ και δεκαετίες την περιοχή των Καλαβρύτων, έγινε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την υπογραφή της σύμβασης του έργου για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού της περιοχής.

Η σχετική σύμβαση για το έργο «Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Καλαβρύτων» υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκο Υφαντή, τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά και τον ανάδοχο και είναι προϋπολογισμού 5.166.000 ευρώ.

«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς καθώς πλέον δικαιωνόμαστε όλοι μετά από αγώνες δεκαετιών. Επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ένα σοβαρό πρόβλημα που χρονίζει, αφού κυρίως, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απαλλάσσονται άμεσα από το πρόβλημα της ανεπάρκειας του αποχετευτικού δικτύου και της επεξεργασίας των λυμάτων, ενώ η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών εξασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Και κατέληξε ο Περιφερειάρχης: «Το συγκεκριμένο έργο θα επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα των περιοχών αυτών και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που επί των ημερών μας και με επιμονή, πρόγραμμα και πολύ δουλειά και ουσιαστική συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Γ. Λαζουρά που σήκωσε το 'βάρος' της προετοιμασίας, καταφέρνουμε και καθιστούμε λειτουργικά και ολοκληρωμένα έργα και υποδομές περιβάλλοντος που βρίσκονταν στις καλένδες επί χρόνια, δυσχεραίνοντας την ποιότητα ζωής και τη καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής».

«Ξεκινά η κατασκευή ενός σημαντικού φιλοπεριβαντολλογικού έργου που το περιμένουν τα Καλάβρυτα για πολλά χρόνια. Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων που θα κατασκευαστούν σε 18 μήνες μαζί με την αποχέτευση που ήδη έχει ολοκληρωθεί, θα λύσουν ένα χρόνιο πρόβλημα» σημείωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γ. Λαζουράς και κατέληξε: «Η σημερινή ευχάριστη κατάληξη για αυτό το ζήτημα έγινε με την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ίδιου του Περιφερειάρχη Α. Κατσιφάρα καθώς και όλων των υπηρεσιών και υπαλλήλων της Π.Δ.Ε».

Οι Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Καλαβρύτων προβλέπεται να εξυπηρετήσουν τα λύματα του ομώνυμου Δημοτικού Διαμερίσματος.

Η συνολική δυναμικότητα του έργου με προοπτική 20ετίας ανέρχεται σε 8.000 ισοδύναμους κατοίκους με δυνατότητα επέκτασης στους 12.000 κατοίκους για τη 40ετία. Η περιοχή εμφανίζει σημαντικά θετική πληθυσμιακή προοπτική ως προς τον κινητό πληθυσμό κατά κύριο λόγο, γεγονός που οφείλεται στη μεγάλη ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου, στα σημαντικά φυσικά και ανθρωπογενή μνημεία, και στο ιδιαίτερο κάλλος της ευρύτερης περιοχής και επιτείνεται από τη σχετικά μικρή της απόσταση από το Λεκανοπέδιο των Αθηνών αλλά και το οικιστικό συγκρότημα της Πάτρας.

Το αντικείμενο του έργου συνίσταται από τα έργα μεταφοράς των λυμάτων προς τις εγκαταστάσεις, τον καταθλιπτικό αγωγό μεταφοράς προς την είσοδο μήκους 650 μέτρων περίπου, τα έργα διάθεσης κ.α.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 20:29
επιστροφή στην κορυφή

Ο ΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ